01 Nisan 2010 00:00

‘Alışveriş merkezleri tasarısı sır mı?’

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ‘Market Yasası taslağının sır gibi ...

Paylaş

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ‘Market Yasası taslağının sır gibi saklanmasının” nedenini sorguladı. Taslağın basına yeni sızdırıldığını belirten Çetin, taslağın alışveriş merkezlerinin isteğine göre hazırlandığını belirtti.
Yazılı bir açıklama yaparak, alışveriş merkezlerindeki marketlerin, bakkalların ve tüketicilerin cesetleri üzerinde yükseldiğini savunan Çetin, hazırlanırken tüketici temsilcilerine yer verilmemesini eleştirdi. Yeni AVM’ler için oluşturulacak değerlendirme komitesinde tüketici temsilcisinin yer almamasını doğru bulmadıklarını belirten Çetin, taslakta “Üretici ve imalatçıdan alınan mal bedelleri üzerine ilave edilen kârla ilgili düzenleme” olmamasını eksiklik olarak değerlendirdi.
Hükümet yetkilileri tarafından “Bakkallar başka iş bulsun, yeni buluşlar gerçekleştirsin” şeklindeki açıklamaları hatırlatan Çetin, taslağın ve bakkalları “mucit” gibi gören anlayışın perakende ticarette çeşitliliği yok ederek, alanı tekellere açma amacı taşıdığını vurguladı. Bilindiği gibi, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru’da market işçilerinin yüzde 10’unu örgütleyen sendika olarak taslak üzerinde görüşlerinin alınmamasını eleştirmişti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

PATRON ÇiLEDEN ÇIKTI

SONRAKİ HABER

İş talepine yanıt zengin eskileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa