02 Nisan 2010 00:00

İşçiler destek bekliyor

BALIKESİR’de TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan Mutaf Ambarı işçilerinin direnişi 215 günü geride bıraktı.

Paylaş

BALIKESİR’de TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan Mutaf Ambarı işçilerinin direnişi 215 günü geride bıraktı. Balıkesir’deki Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikaların şubeleri, yaptıkları destek eylemiyle yetkilileri sorunu çözmeye çağırdılar.
Direnişteki işçilerin ailelerinin de katıldığı eylemde konuşan TÜMTİS Bursa Şube Sekreteri Özdemir Arslan, TEKEL işçilerinin yaktığı mücadele ışığını sürdüreceklerini belirterek, Balıkesir halkından destek istedi.
KESK Dönen Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Sibel Öztürk Tarakçı ise işçilerin işten atılmakla kalmadığını, 8 aylık ücretleriyle tazminatlarının da ödenmediğini söyledi. Emekçilerin haklarını istediklerini kaydeden Tarakçı, Balıkesir milletvekillerini işçilere sahip çıkmaya çağırdı.
Tek Gıda-İş Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akgün, aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını, Tahsildaroğlu Süt’in Bayramiç işletmesinde patronun yasadışı olarak toplusözleşme süreçlerine katılmadığını, sendikalı işçiler üzerinde baskı kurduğunu ve sendikadan istifa etmeyen bazı işçileri işten attığını bildirdi. Akgün, yaşanan bu hukuksuzluğa karşı 18 Mart 2010’da grev kararı aldıklarını hatırlattı. Eyleme, Balıkesir halkı ve emekten yana siyasi partilerle kitle örgütleri de destek verdi.
Mutaf Ambarı’nın 10 işçisi, günde 12-16 saat çalıştırılmaları ve 8 aydır ücretlerinin ödenmemesi üzerine TÜMTİS’e üye olmuştu. Bu nedenle işten atılan işçiler, 29 Ağustos 2009’dan bu yana direnişteler. İşçilerin açtığı işe iade davasının ikinci duruşması ise 8 Haziran 2010’da görülecek. (BALIKESİR)
ÖNCEKİ HABER

KEYFİ UYGULAMA TEPKİ ÇEKİYOR

SONRAKİ HABER

Özelleştirmecileri santralden kovdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...