04 Nisan 2010 00:00

Anaokulu karşısında baz istasyonu

ALİBEYKÖY Karadolap Mahallesi’nde bulunan Aydede Anaokulu’nun karşısında bulunan baz istasyonları velilerin tepkisini topluyor. Gazetemize konuşan veliler iki istasyonun da sökülmesi için yargıya başvuracaklarını belirttiler.

Paylaş

ALİBEYKÖY Karadolap Mahallesi’nde bulunan Aydede Anaokulu’nun karşısında bulunan baz istasyonları velilerin tepkisini topluyor. Gazetemize konuşan veliler iki istasyonun da sökülmesi için yargıya başvuracaklarını belirttiler.
“Baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğunu artık herkes biliyor” diyen Veli Hikmet Şahin, baz istasyonunun okulun yanında ve konutların arasında bulunmasını eleştirdi. Şahin, “İnsanlar her gün bu baz istasyonunun etkisi altında. Çocuğumuz okulda ama her gün bizim sağlığımızı tehdit ediyor. Baz istasyonlarının böyle mahalle arasına kurulması son derece yanlış bir şey. Firmalar bunun bir çaresini bulmalı ve insan sağlığıyla oynamamalılar. Bina sahiplerinin buna izin vermemeleri gerekiyor” diye konuştu.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMALI
Bir başka Veli Murat Söylemez, hukuki bir süreç başlatılması gerektiğini belirterek, mahalle halkının demokratik haklarını kullanarak istasyonun kaldırılması için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Söylemez, “Bilimsel olarak sağlığımızı etkilediği ortada olan bu istasyonların insanların yaşadıkları yerlere kurulmaması gerekiyor. Biz gereken tepkimizi gösterip bu istasyonu buradan kaldıracağız. Tüm mahalle halkını da bize destek vermeye çağırıyorum ben” dedi.
Agah Ertuğrul, “Benim bu okulda bir oğlum bir de kızım var. Mahalle halkı olarak bir araya gelip yetkili merci nereyse oraya başvurmak gerekiyor. Demokratik tepkimizi ortaya koymalı ve bunun buradan sökülmesini sağlamalıyız” derken, Gazi Ateş ise “Baz istasyonunun okula bu kadar yakın olmasına karşıyım. Buradan kaldırılmalıdır. Sadece çocuklarımız için değil mahallede oturan herkese zararlı bu istasyonlar. Okul yönetiminden gerekli müdahaleyi yapmasını istiyoruz. Bu istasyonun buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Öğrenci Velisi Leman Altıntaş da baz istasyonlarının mahalle aralarında bulunmasına karşı olduğunu ifade ederek, bu istasyonların şehir dışına çıkartılmasını istedi.
ANAOKULU SAHİBİ: AVUKATA BAŞVURDUK
Aydede Anaokulu’nun Sahibi Saadet Badem de baz istasyonuna tepki gösteren velileri destekliyor. “Biz buraya taşındığımızda baz istasyonu buradaydı. ‘Süresi doldu kaldıracağız’ dediler ama 3 yıldır sökülmedi. Ben avukatımla konuştum hukuki süreci başlatacağım. Eğitim kurumuna bu kadar yakında olması yasal değil. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı” Badem, kendisinin de sağlıkçı olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Benim yuvamda 3 yaşında çocuklar var ve sürekli radyasyona maruz kalıyorlar. Mahalle halkı da tepkili biz kesin kararlıyız bu istasyonun buradan kaldırılması için ne gerekiyorsa mahalle halkıyla birlikte yapacağız”
Baz istasyonunu evinin üstüne koyduran aileyi de uyardığını belirten Badem, “İnsan akıl erdiremiyor nasıl izin verirler. Ailede bir sürü çocuk var ve sürekli radyasyona maruz kalıyorlar. İnsanlarımız bilinçli olsa bu durumu kabul etmezler. Bilimsel olarak bebeklere daha çok zararlı olduğunu biliyoruz. Bir an önce bu yanlıştan dönmeli ve bu istasyonu evinden söktürmeli bu aile” diye belirtti.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Özel şirketle tıp eğitimi olmaz

SONRAKİ HABER

Cemevi’ne ve BDP’ye Mobese!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...