04 Nisan 2010 00:00

Gül bu defa yanıldı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, önce Denizcilik Müsteşar yardımcılığına atadığı, 31 gün sonra da Anayasa Mahkemesi üyesi seçtiği Yedek Üye Alpaslan Altan’ı savundu.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, önce Denizcilik Müsteşar yardımcılığına atadığı, 31 gün sonra da Anayasa Mahkemesi üyesi seçtiği Yedek Üye Alpaslan Altan’ı savundu. Gül, Altan’ın Anayasa Mahkemesi’nde raportör olarak göreve başladığı dönemi anımsatıp ‘‘Anayasa Mahkemesine girerken başkanı kimdi biliyorsunuz’’ diyerek Ahmet Necdet Sezer’i kastetti. Ancak Altan raportör olduğunda, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nı Sezer değil, Mustafa Bumin yapıyordu.
ATAMAYI SAVUNDU
Gül, Pakistan gezisi dönüşünde eleştirilen bu atama konusundaki sorulara “Önüme gelen listede birbirinden değerli bürokratlar vardı. Baktım ki içlerinden birisi daha önce hiç tanımadığım bir isim, 7 sene savcılık 9 sene de raportörlük yapmış. Anayasa Mahkemesine de girerken başkanı kimdi biliyorsunuz. Ayrıca hukuk doktorası yapmış, Türkiye’nin her yerinde savcılık yapmış. Ben doğru bir atama yaptığım kanaatindeyim.’’ dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İşine gelirse dönemi

SONRAKİ HABER

‘Devlet parası ile hovardalık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...