05 Nisan 2010 00:00

DANIŞTAY’DAN KPSS KARARI

DANIŞTAY 12. Dairesi, 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Orta Öğretim/Önlisans Kılavuzunun, “Başvurma Koşulları” kısmında yer alan bazı düzenlemeleri iptal etti.

Paylaş

DANIŞTAY 12. Dairesi, 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Orta Öğretim/Önlisans Kılavuzunun, “Başvurma Koşulları” kısmında yer alan bazı düzenlemeleri iptal etti.
Türk Sağlık-Sen’in Danıştay’da açtığı dava sonuçlandı. Buna göre Danıştay 12. Dairesi, kılavuzda yer alan ön lisans ve lisans diploması almaya hak kazanmış adayların ortaöğretim düzeyinde sınava başvuramayacaklarına ilişkin düzenlemelerin iptal istemini reddetti.
Danıştay, “2008-KPSS Lisans’a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS Lisans başvuruları iptal edilir, lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz” şeklindeki düzenlemeyi ise iptal etti.
Danıştay 12. Dairesi’nin gerekçesinde, KPSS’nin bilgi ölçme suretiyle devlet memuru olmayı isteyen adayların puan esasına göre sıralanmasına yönelik bir yarışma sınavı olduğu, yarışmanın ise ancak eşitler arası yapılabileceğinin evrensel bir norm olduğu belirtildi.
Bu karar sonucunda 2008 Orta Öğretim/Önlisans sınavına girenlerin 2008-KPSS Lisans sınavı iptal edilenlerin, sınava ilişkin puanlarının değerlendirmelerinin yeniden yapılacağı belirtildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yapılan gizli zam geri çekilmeli’

SONRAKİ HABER

Maden lobileri mi, halkın çıkarı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...