05 Nisan 2010 00:00

Aydınlı halkı baz istasyonlarını istemiyor

İSTANBUL Tuzla’da Aydınlı ve Konaşlı Mahallesi’nde kurulan 4 adet baz istasyonu, mahalle halkının tepkisine yol açtı.

Paylaş

İSTANBUL Tuzla’da Aydınlı ve Konaşlı Mahallesi’nde kurulan 4 adet baz istasyonu, mahalle halkının tepkisine yol açtı. Biri mahalle ortasına diğeri ise ilköğretim okulunun hemen yanına kurulan baz istasyonları, çocuklarının radyasyona maruz kalmasından çekinen aileleri tedirgin ediyor.
Mahalle halkı; mahalle muhtarlığı, Deri-İş Sendikası, Bingöl Calıkağıl, Muş Vartolular, Tuzla Erzincanlılar, Ovacıklılar, Bingöl Cunanalılar dernekleri ve Tuzla Demokrasi Platformu ile birlikte, baz istasyonlarının kaldırılması için bugün dava açmaya hazırlanıyor. 1 hafta önce baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatan mahalleliler, Tuzla Belediyesi’ne başvurduklarını ama henüz cevap alamadıklarını belirterek, yetkililer soruna duyarsız kaldığı için böyle bir girişimde bulunduklarını dile getirdiler.
MAHALLELİ OLARAK DAVA AÇACAĞIZ
Aydınlı Mahalle Muhtarı Hakkı Uzunyayla, baz istasyonlarının yaymış olduğu radyasyonun özellikle çocukları ve kronik hastalıkları olan vatandaşları etkilediğini belirterek, mahalle halkından gelen şikayetler üzerine hemen okulun yanında kurulan baz istasyonunun kaldırılması için mahalle dernekleriyle ve sendikayla birlikte imza kampanyası başlattıklarını; mahalle halkı olarak dava açacaklarını söyledi. Tuzla belediye başkanıyla görüştüğünü, belediye başkanının da baz istasyonlarının kaldırılması gerektiğini söylediğini anlatan Uzunyayla, belediyenin çözüm için girişimde bulunmaması üzerine mahalle halkı olarak, birlikte hareket ederek bu sorunu çözeceklerine inandığını söyledi.

BASIN AÇIKLAMALARI YAPACAĞIZ
Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri ve Tuzla Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Haydar Canpolat da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde baz istasyonlarının vermiş olduğu zararla ilgili ellerinde gerekli verilerin olduğunu dile getirdi. Baz istasyonlarının zararları hakkında halk toplantıları yapacaklarını, bildiri dağıtacaklarını vurgulayan Canpolat, yetkililerin soruna karşı duyarsız kalmaları durumunda baz istasyonlarının kalkması için basın açıklamalarıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
YASAL MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Ovacık Derneği Başkanı Yusuf Mürdür de baz istasyonlarının insan yaşamını ciddi anlamda tehdit ettiğini ve halka açık yerlerden uzak olması gerektiğini söyleyerek, “Mahallede birçok sorun var. Bu sorunları Tuzla Belediyesi’ne ilettik ama halk olarak da üzerimize düşeni yapacağız. Halkı aydınlatıcı faaliyetleri ve yasal mücadeleyi sürdüreceğiz. Mülk sahipleriyle de bir görüşme yapacağız. Mutlaka bir sonuç alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
(İstanbul/
EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yönetmeliğe karşı ortak mücadele

SONRAKİ HABER

Yapılan gizli zam geri çekilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...