05 Nisan 2010 00:00

OKULDAN ATILAN ARKADAŞLARINA SAHİP ÇIKTILAR

TEKEL işçilerine destek vermek için eylem yapan ve daha sonra okuldan Sarıgazi Mehmetçik Lisesi’nden atılan 24 öğrenciye bir destek de Sultangazi’ye bağlı...

Paylaş

TEKEL işçilerine destek vermek için eylem yapan ve daha sonra okuldan Sarıgazi Mehmetçik Lisesi’nden atılan 24 öğrenciye bir destek de Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesi’nde bulunan Şair Abay Kunanbay Lisesi öğrencilerinden geldi. Yaklaşık 100 öğrenci okul paydosundan sonra Gazi Mahallesi Dörtyol merkezine sloganlarla yürüyerek Mehmetçik Lisesi öğrencilerinin yanında olduklarını gösterdi.
Taleplerini, “Atılan öğrenciler geri alınsın”, “İş, eğitim, barış” sloganlarıyla dile getiren öğrenciler, daha sonra yaptıkları basın açıklamasında, bir yandan çocukları okutma kampanyaları yapılırken, diğer yandan da TEKEL direnişine destek verdiği için 24 öğrencinin okuldan atılmasına tepki gösterdi. Açıklamada şöyle denildi: “Mehmetçik Lisesi’nden 24 öğrenci arkadaşımızın yaptığı eylemin meşru hakkı olduğunu ve bu eylemi bizlerin de savunduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Biz de olarak tekel işçilerine yapılan müdahaleyi kınıyor ve sesiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Okullarda öğrenciler üzerindeki psikolojik baskılara ve sürekli disiplinle korkutulmalarına son diyoruz. Bir yandan çocuklarımızı okutalım kampanyaları düzenlenirken, bir yandan da okumaya çalışan gençleri başlarından savmaya çalışan zihniyetleri görebiliyoruz.”
(İstanbul/EVRENSEL)
Erdoğan Aktepe
ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Cebe unutulmadı

SONRAKİ HABER

ÖZELLEŞTİRMEDE YENİ AŞAMA OKULLARIN SATILMASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...