05 Nisan 2010 00:00

Emekliler: ‘AKP bizi kandıramaz’

YILLARCA çalışıp ömürlerinin sonbaharında rahat bir yaşam yüzü göremeyen emekliler, talepleri için alanlara çıktı.

Paylaş

YILLARCA çalışıp ömürlerinin sonbaharında rahat bir yaşam yüzü göremeyen emekliler, talepleri için alanlara çıktı. DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Bornova’da yaptıkları mitingde, insanca yaşamalarına yetecek bir emekli maaşı istedi. Sağlık giderleri için yıllarca prim ödeyen emekliler, bugün sağlık kurumlarında adına katkı payı, muayene ücreti denilerek kendilerinden tekrar paralar istenmesine de tepki gösterdiler. Emekliler, sendika haklarının ellerinden alınmasına da karşı çıktılar.
Emekli-Sen üyeleri, önceki gün öğle saatlerinden itibaren Bornova Stadyumu yanında toplandı. “Geçmiş emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” pankartı arkasında kortej oluşturan emekliler, “Sendika hakkımız engellenemez”, “TEFE TÜFE dediniz hakkımızı yediniz”, “Açız” yazılı dövizler taşıdı.
İzmir’in ilçelerinden ve çevre illerden gelen Emekli-Sen üyeleri, Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Torunları ve çocuklarıyla mitinge gelen emeklilere, TARİŞ işçileri destek verdi.
‘ANAYASA’NIN GEREĞİNİ YAPIN’
Mitingde konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, AKP’nin, anayasa değişikliği paketinde emeklilerin desteğini almak için kamu emekçilerinin yaptığı sözleşmeden emeklilerin de yararlanacağı bir düzenleme getirdiğini belirtti. AKP’ye seslenen Beysülen, “Anayasa’nın 90. maddesinin gereğini yapın. Emekli sendikasının önünü açan düzenlemeleri yapmayan iktidar, emeklilerin pakete destek vermesini sağlamaya çalışıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi. Beysülen, çalışırken primlerinden kesilen ve emekliliklerinde hizmet vermek amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik Kurumlarına peşkeş çekilen kaynaklarının hesabını sormak için alanlara çıktıklarını belirterek, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık hizmeti, parasız eğitim istediklerini dile getirdi.
Beysülen, insanca yaşayabilecek bir maaş, memurlara verilen ek ödemelerin emeklilere de verilmesi, işçi emeklilerinin TÜFE alacaklarının ödenmesi taleplerini de hatırlattı.
Görüşlerini aldığımız emekliler, iş bulamayan çocuklarının yükünün de kendi omuzlarında olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız işsiz, torunlarımızı üniversiteye gönderemiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Taylan Çintay da ölmesin’

SONRAKİ HABER

Hüseyin Cebe unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...