05 Nisan 2010 00:00

Azadiya Welat çalışanı asılı halde bulundu!

Azadiya Welat gazetesi Adana çalışanı Metin Alataş (34), bir portakal ağacına asılı halde bulundu.

Paylaş

Azadiya Welat gazetesi Adana çalışanı Metin Alataş (34), bir portakal ağacına asılı halde bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, Adli Tıp önünde ailenin ifadesini alınca, yakınları tepki gösterdi. Alataş’ın cenazesi bugün defnedilecek.
Önceki gün dağıtım yaptığı mahalleden saat 14.00 civarında ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, Hadırlı Mahallesi’nde bir portakal bahçesinde ağaca asılı halde bulundu. Alataş’ın cenazesi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Alataş’ı ağaca asılı halde bulan bahçe sahibinin polise haber verdiği, polisin de Azadiya Welat gazetesinin bölge baskısının yapıldığı Aslan Matbaası’na haber verdiği belirtildi. Matbaa yetkililerinin de gazetenin bürosunu araması üzerine olaydan haberdar olan gazete çalışanları, Alataş’ın ailesi ve arkadaşları ile çok sayıda kişi, Adli Tıp’ın önüne gitti.
POLİSE TEPKİ
Olayla ilgili inceleme başlatan polis, Adli Tıp önünde Alataş’ın babasının ifadesini alırken, yakınları polise “Hem öldürdünüz hem buraya gelip bizi tahrik ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine gazetenin avukatı Vedat Özkan polisle görüştü. Polisin “Avukatı tanımıyoruz” şeklindeki sözü üzerine Alataş’ın babası ve ağabeyleri de ifade vermekten vazgeçti.
Alataş’ın cenazesinin bugün, merkez Seyhan ilçesi Karasu Mahallesi’nde bulunan Küçük Oba Mezarlığı’nda defnedileceği belirtildi.
Alataş’ın babası Bekir Alataş, oğlunun herhangi bir sorununu olmadığını belirterek, oğlunun öldürüldüğünü savundu. Alataş’ın Adli Tıp önündeki dostları, raporun çıkmasını bekledi.
Mardin’in Derik ilçesinden olan Alataş ailesi, 1990’lı yıllarda baskılar nedeniyle Adana’ya göç ederek, Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’ne yerleşmişti.
DAHA ÖNCE DARP EDİLMİŞTİ
Metin Alataş’ın, 22 Aralık’ta dağıtım yaptığı sırada bir araçtan inen kimliği belirsiz sivil giyimli kişiler tarafından darp edilerek hastanelik edildiği belirtilmişti. DİHA’nın haberine konu olan saldırı, 22 Aralık sabah saatlerinde gerçekleşmişti. BDP Adana İl Başkanlığı önünde 01 SD 443 plakalı araçtan inen kimliği belirsiz sivil giyimli 5 kişi tarafından dövülerek hastanelik edilen Alataş, dağıtım sırasında BDP İl Başkanlığı önünde saldırıya uğradığını belirterek, saldırıyı şöyle anlatmıştı: “Araçtan bana el kol hareketleri yapılınca ben de durup bağırdım. Arkasından bir köşede duran araçtan 5 kişi indi. Direkt gelip beni yere yatırarak tekmelerle dövmeye başladılar. Etrafta bulunanların hiçbiri müdahale etmedi. İçlerinden bir kişi de aracın kapısını açtı. Diğerleri beni zorla araca bindirmeye çalıştı. Direnmeseydim beni araca bindirip götüreceklerdi. Direnince beni tekmelerle döverek kaçtılar.”
(Adana/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci mesleğinden dolayı cezalandırılıyor

SONRAKİ HABER

İtalyan yönetmen milliyetçiliğe değindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...