05 Nisan 2010 00:00

Gazeteci mesleğinden dolayı cezalandırılıyor

KÜRTÇE gazeteye yönelik cezalara tepkiler devam ediyor. Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan ...

Paylaş

KÜRTÇE gazeteye yönelik cezalara tepkiler devam ediyor. Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Azadiya Welat gazetesinin eski imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Vedat Kurşun’a verilen hapis cezasına tepki göstererek, “Kurşun’un kendi mesleğinden dolayı cezalandırıldığı görülmektedir” açıklamasında bulundu.
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Direktörü David Dadge tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de günlük Kürtçe yayın yapan ilk gazete olan Azadiya Welat gazetesinin eski imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Vedat Kurşun’a verilen 3 yıllık hapis cezasına tepki gösterildi.
Kurşun’un cezaevinde gönderilen Azadiya Welat gazetesinin ilk imtiyaz sahibi olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Vedat Kurşun’dan önce gazetenin eski imtiyaz sahibi olan Ozan Kılınç’a, gazetede yayınlanan PKK ve PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında yapılan haber ve fotoğraflar suç sayılarak 21 yıl hapis cezası verildi” denildi.
Azadiya Welat gazetesinin 2006 yılından itibaren 6 kez imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürlerini değiştirmek zorunda kaldığına vurgu yapılan açıklamada, gazetenin imtiyaz sahibi ve yaz işleri müdürlerinin, haklarında istenilen hapis cezalarından dolayı yurtdışına çıkmak zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Sayın Kurşun’a verilen 3 yıllık hapis cezası, Türk adaleti üzerinde bir gölgedir. Hukukun soğukkanlı uygulama yerine, daha çok gazetecinin kendi mesleğinden dolayı cezalandırıldığı görülmektedir. Bu, tüm Türk gazetecilerine sinyal gösterir ki, hepsi mesleğinden dolayı tehdit altındadır. Ve devlete öfke gösterirler.”
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

2 DAKİKA atv 20.00

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat çalışanı asılı halde bulundu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...