06 Nisan 2010 00:00

İşçiler İl Özel İdaresi önündeydi

SAMATYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek inşaat binasında çalışan ve aylardır ücretleri ödenmediği ....

Paylaş

SAMATYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek inşaat binasında çalışan ve aylardır ücretleri ödenmediği için iş bırakan işçiler, İstanbul İl Özel İdaresi Müdürlüğü önünde eylemdeydi. Çalıştıkları RT İnşaat taşeron firmasının ihaleyi müdürlükten aldığını belirten işçiler, yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı. İşçilere SES Aksaray Şube üyeleri de destek verdi.
İşçiler ve SES üyelerinin Sultanahmet’te bulunan müdürlük binası önünde yaptıkları açıklamada, ek bina inşaatından İl Özel İdaresi’nin sorumlu olduğu ve bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği belirtildi.
Burada ilk açıklamayı yapan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, İl Özel İdaresi’nin ihaleyi verdiği RT şirketinin, ihaleye girmeden önce iflas ettiğini dile getirdi. İflas eden bir firmaya neden ihale verildiğini soran Beydilli, ek bina inşaatında çalışan işçilerin mağduriyetinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti.
SADECE PATRON MAĞDUR OLMADI
Taşeron firmanın, işçilerin yanında hastane çalışanlarıyla hastaları da mağdur ettiğine dikkat çeken Beydilli, “İşçilerin ücretleri derhal ödenmeli. Burada mağdur olmayan biri varsa, o da RT şirketi. Çünkü ihale sonucu İl Özel İdaresi tarafından hak edilişlerini almışlar ama işçilerin ücretlerini ödemeyip sigortalarını yatırmamışlar” diye konuştu.
Daha sonra işçiler adına konuşan Abdullah Dağı, dertlerini anlatmak için başvurdukları her yerden elleri boş döndüklerini ifade etti. Kimsenin seslerine kulak vermediğini söyleyen Dağ, “Sesimizi duyurmak için inşaat binasına pankart asınca da hem resmi hem de sivil polislerce tehdit edildik. Bizi pankartı indirmememiz halinde terörle mücadele kapsamında sorgulayacaklarını söylediler” diye konuştu. Dağı, “Alnımızın teriyle, bileğimizin gücüyle kazandığımız hakkımızı istiyoruz, hakkımızı istemek terör mü oldu bu ülkede?” diyerek, yaşadıklarına tepki gösterdi.
YETKİLİLER İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ
Eylemin ardından İl Özel İdaresi yetkilileri işçilerle görüşmek istedi. Görüşmemin ardından gazetemize bilgi veren işçiler, İl Özel İdaresi başkan vekilinin kendilerine konuyla ilgileneceğini söylediğini belirttiler.
İşçiler, eylemin ardından Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne, çalışma koşulları ve sigorta primi durumlarına ilişkin dilekçelerini sundular. Bu arada CHP’li Büyükşehir Belediyesi Genel Meclisi üyelerinin de konuyla ilgili soru önergesi verdikleri öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Saldırıya öfke dinmiyor

SONRAKİ HABER

1 Mayıs her yerde ortak kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa