06 Nisan 2010 00:00

KAYIP ÖĞRETMEN BULUNSUN

Eğitim Sen, Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde arkadaşlarıyla çıktığı pikniğin ardından 23 gündür haber alınamayan ...

Paylaş

Eğitim Sen, Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde arkadaşlarıyla çıktığı pikniğin ardından 23 gündür haber alınamayan üyeleri Mehmet Ali Örkmez’in bulunması için yetkilileri göreve çağırdı.
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç konuyla ilgili dün sendika genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Örkmez’in dayısı İhsan Avcı ve KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek’in de katıldığı toplantıda Kılıç, geçmişte bir çok faili meçhul cinayet yaşandığını, son günlerde de kayıp olaylarının arttığını belirterek, üyeleri Örkmez ile ilgili kaygılarının derinleştiğini söyledi.
Tüm çabalara rağmen Örkmez’in akıbetiyle ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını anlatan Kılıç, şunları söyledi: “Üyemiz Örkmez’in kaybolduğu yer herhangi bir yer olmayıp yaşadığı kent merkezidir. Bu şekilde kaybolan bir kişiden, aradan iki haftayı aşkın bir süre geçmesine rağmen halen bir iz bulunamamasını anlamakta zorlanmaktayız. Üyemizin ailesi arama çalışmalarının ciddiyetle yapılmadığını söylemektedir ve bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.
‘POLİS AİLEYİ İZOLE Mİ EDİYOR’
Polislerin Örkmez’in kaybolduğu piknikte yanında bulunanlara “Ailesiyle bir süre görüşmeyin” telkininde bulunduğunu anlatan Kılıç, Örkmez’in ailesinin izole edildiği izlenimini aktardı. Soruşturmanın derinleştirilmesini isteyen Kılıç, arama çalışmalarına Ankara ve Eskişehir’den uzman ekiplerin katılmasını talep etti.
‘BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEY Mİ VAR?’
İlçede incelemelerde bulunan Emirali Şimşek de, konuyla ilgili gerekli araştırmanın yapılmadığını ifade etti. Olay günü Örkmez’in birlikte olduğu 4 öğretmenin bile savcılık tarafından sorgulanmadığını belirten Şimşek, konuyla ilgili varolan sessizliğin “Acaba devletin bildiği ve bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var?” sorusunu akla getirdiğini söyledi.
Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ali Örkmez’den 15 Mart günü 4 öğretmen arkadaşıyla çıktığı pikniğin ardından haber alınamamıştı. Örkmez’in üyesi olduğu Eğitim Sen, Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçerek arama çalışmalarının hızlandırılmasını istemişti, KESK Genel Başkanı Sami Evren de konuyla ilgili İçişleri Bakanlığıyla görüşmeler yapmıştı.
(Ankara/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Hastalara bozuk et mi?

SONRAKİ HABER

DÖRT DUVAR ARASINDAN 8 MART KUTLAMASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...