13 Mart 2011 10:10

“Casper’a sendika girecek başka yolu yok”

Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için 4 hafta önce işten çıkarılan Casper işçileri, düdüklü yürüyüşle Casper Bilgisayar’ı protesto etti. İşçiler, hukuksuzluklara karşı sessiz kalan başta AKP olmak üzere, bütün siyasi partilere gereken cevabı genel seçimlerde vereceklerini bel

“Casper’a sendika girecek başka yolu yok”
Paylaş

Casper Bilgisayar’da çalışan 7 işçi, 4 hafta önce DİSK’e bağlı Metal- İş Sendikası’na üye olduakları için içten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler ve sendika üyeleri, çıkarılan işçilerin işe geri alınmaları için Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar düdüklü yürüyüş düzenledi. Casper işçileri,  “Atılan işçiler geri alınsın-Sendika hakkı tanınsın” pankartı açarak, “Türkiye’nin prestiji ayaklar altında”, “Casper bilgisayarı üretenlere sendika yasak”, “Casper işçisi boyun eğmeyecek”, “İşçi düşmanı Casper almayın” dövizleri taşıyarak, “Casper işçisi köle değildir”, “Casper şaşırma sabrımızı taşırma”, “Casper’a sendika girecek başka yolu yok” diye slogan attı. DİSK yöneticilerinin ve Eğitim Sen üyelerinin de destek  verdiği eylemde konuşan Birleşmiş Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atay, Casper’ın işçileri işten çıkararak, sendikalı olmaktan vazgeçirmeye çalıştığını söyledi.
 

‘CEVAP SEÇİMLERDE VERİLECEK’

Atay, “Casper’ın bu hukuksuzluğuna karşı, işçiler başlattıkları eylem ve kurdukları çadırlarla gereken en iyi cevabı vermiştir. Casper, biz işçileri açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Ama biz işçiler hiçbir zaman bu baskılara boyun eğmedik, etmeyeceğiz” dedi. 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere değinen Atay, “Seçimlerde partiler gelip, oy isteyecekler. Ama biz işçiler, bugün bu hukuksuzca işten çıkarmalara sessiz kalan başta AKP olmak üzere bütün partilere oylarımızla gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu. Atay’ın ardından Casper işçilerine destek olmak için eylemde konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türkiye’nin en modern makinelerini üreten Casper’ın, hukuksuz işçi çıkarmalarla çağdışı davrandığını belirtti. Casper’ı yaptığı hukuksuzluktan geri dönmeye çağıran Görgün, “Görevini yapmayan resmi devlet kurumları hukuksuzca işçileri işten çıkaran işletmelere değil de, işçilerin haklı mücadelesine biber gazlarıyla engel olmayı bıraksın. Bu tür engellemeler, işçilerin haklı mücadelesine engel olamaz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Defne’nin ilk inceleme raporları açıklandı

SONRAKİ HABER

4C’li çalışmanın sonu: İntihar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...