06 Nisan 2010 00:00

Bir hafta sonra kurtarıldılar

ÇİN’de bir hafta önce su basan madenden 114 kişi kurtarıldı. Madencilerin sağ kurtarılması...

Paylaş

ÇİN’de bir hafta önce su basan madenden 114 kişi kurtarıldı. Madencilerin sağ kurtarılması, onlara sağ ulaşmak için bir biri ile yarışan kurtarma ekipleri arasında sevinçle karşılandı.
Çin’in Shanxi eyaletindeki Wangjialing kömür madenindeki kurtarma çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Olay yerinden canlı yayın yapan devlet televizyonu, dün yerel saatle 2.15 itibariyle kurtarılan madenci sayısının 114 olduğunu duyurdu. Madenden battaniyelere sarılı olarak çıkarılan madenciler, ambulanslarla yakındaki hastanelere kaldırıldı. Çin hükümetinin maden güvenliği alanındaki danışmanı David Feickert, “Bu belki de madencilik alanında dünyadaki en ilginç kurtarma olaylarında biridir.” dedi.
Bir duvarın yıkılmasıyla sular altında kalan madende önceki gün ilk olarak 9 madenci kurtarılmıştı. Bundan 2 saat sonra kurtarılan madencilerin sayısı hızla arttı. 8 gün önce su basan madende toplam 153 madenci mahsur kalmıştı. Çin madenlerinde meydana gelen kazalarda geçen yıl 2 bin 631 madenci öldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İNGUŞYA VE DAĞISTAN’DA YENİ SALDIRILAR

SONRAKİ HABER

Ukraynalı annelerden Küba’ya teşekkür mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...