06 Nisan 2010 00:00

Metin Alataş’ın cenazesini binler defnetti

ÖNCEKİ gün ağaca asılı bir şekilde bulunan Azadiya Welat Gazetesi Çalışanı Metin Alataş’ın (34) cenazesi 20 kişinin katıldığı törenle defnedildi.

Paylaş

ÖNCEKİ gün ağaca asılı bir şekilde bulunan Azadiya Welat Gazetesi Çalışanı Metin Alataş’ın (34) cenazesi 20 kişinin katıldığı törenle defnedildi. Törende konuşan BDP İl Başkanı Zeki Karataş, Alataş’ı tehdit edenlerin ölümünden sorumlu olduğunu belirterek, “Bu barbarlıktır, halk bu barbarlığa cevap verecektir. Halk olarak, kendimizi korumalıyız” dedi.
Gazete dağıtımı yaptıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve ertesi gün bir portakal bahçesinde ağaca asılı bir şekilde bulunan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş’ın cenazesi ailesi, arkadaşları, BDP İl Başkanı Zeki Karataş ve İHD yöneticiler ile DYG üyeleri tarafından Adana Adli Tıp morgundan alındı. Konvoyla Dağlıoğlu Demokrasi Kültür Evi’ne getirilen cenaze, yaklaşık bin kişinin katılımı ile Gülbahçe Caddesi üzerinde kurulan taziye evine getirildi. Güzergahta bulunan esnaflar da kepenk kapatarak, yürüyüşe katıldı.
Küçük Oba Mezarlığı’na doğru yola çıkan cenaze aracına binlerce kişi yürüyüşle eşlik etti. Alataş’ın tabutuna yol boyunca karanfiller atılırken, Azadiya Welat gazetesi, Musa Anter ve haber izlerken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Volkan Eryiğit’in fotoğrafları da taşındı.
‘SIRADAN BİR ÖLÜM DEĞİL’
Cenaze töreninde konuşan Azadiya Welat temsilcisi Ali Kalik 3 ay önce Alataş’a yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Ona saldıranların içinde bulunduğu arabanın plakası bilinmesine rağmen, savcılık herhangi bir cevap vermedi. Soruşturma kapatıldı” dedi. Olaydan sonra Alataş’ın sürekli takip edilerek tehdit edildiğini söyleyen Kalik, “Belki bizim yetersizliğimizden dolayı arkadaşımızı koruyamadık. Ölümü sıradan bir ölüm değil” diye konuştu.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

‘Analık hakkımız engellenemez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...