07 Nisan 2010 00:00

Sendika yöneticilerine sahip çıktı

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ile Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Sekreteri Can Bahadır’ın...

Paylaş

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ile Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Sekreteri Can Bahadır’ın geçtiğimiz günlerde, bazı kamu kurumlarındaki ihalelerle ilgili yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya Kani Beko ve Can Bahadır’ın yanısıra, Genel-İş Sendikası 1, 3 ve 5 No’lu Şube Başkanları ile, Birleşik Metal, İş, Lastik-İş, Sosyal-İş Şube Başkanları ve işyeri temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, Büyükşehir Belediyesi ihalelerine giren bir taşeron şirketin şikayeti ile Ankara ve İzmir’de yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan Kani Beko ve Can Bahadır’ın yıllardır sendika ile birlikte teşaronlaştırmaya karşı mücadele verdiğini belirtti. “Genel Sekretrimiz ve 3 No’lu Şube Sekreterimiz kendi menfaatleri doğrultusunda asla hareket etmemiş işçilerin hak ve menfaatlerini korumuşlardır” dedi. Fazla, DİSK olarak yöneticilerinin yanlarında olduklarını tüm İzmir ve Türkiye kamuoyuna duyurduklarını belirtti.
‘EVET BİZ ÖRGÜTLÜYÜZ’
DİSK Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko da yaptığı konuşmada, kendilerinin örgüt üyeliği ile suçlandığını dile getirerek, “Evet biz gerçekten örgütlüyüz, DİSK’in ve Genel-İş’in örgütüyüz. Biz ihaleye fesat karıştıran, ihale takipçiliği yapan, ihale işleri ile uğraşan insanlar olmadık” dedi.
Taşeronlaştırmaya karşı mücadele verdikleri için sözkonusu soruşturma ile yüzyüze kaldıklarını belirten Beko, “Belediye hizmetlerinin piyasa şirketlerince yürütülemeyeceğini savunduk ve gereğini yaptık. Bundan sonra da mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Karşıdan karşıya geçmek 45 dakika!

SONRAKİ HABER

Halk hastanelerin özelleştirilmesini istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...