07 Nisan 2010 00:00

Karşıdan karşıya geçmek 45 dakika!

İZMİR Çiğli’de oluşturulan Çiğli Güç Birliği Platformu, ilçenin ortasından geçen Çanakkale-İzmir transit yolunun engelli vatandaşlara hayatı yaşanmaz hale getirdiğini duyurmak için eylem yaptı.

Paylaş

İZMİR Çiğli’de oluşturulan Çiğli Güç Birliği Platformu, ilçenin ortasından geçen Çanakkale-İzmir transit yolunun engelli vatandaşlara hayatı yaşanmaz hale getirdiğini duyurmak için eylem yaptı.
Aralarında Platform üyeleri ile Çiğli ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin de olduğu kitle, sembolik olarak tekerlekli sandalyeye oturup karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Kitle yolun karşısındaki Çiğli Belediye binasına yoğun trafik içinde ancak 45 dakikada varabildi!
ÇİĞLİLİ BUNU HAK EDECEK NE YAPTI?
Güçbirliği Platformundan İbrahim Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, yöneticilerinin Çiğli’yi bir atık merkezi gibi gördüğünü belirterek “Çiğlinin yukarısında çöp kokusu aşağısında arıtmanın pis kokusunu çekiyoruz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yapılan çevre yolu ve metro projeleriyle Çiğliyi 3 ayrı bölgeye ayırdılar. Yan yollar tek şerit, trafik sıkışık ambulans geçemiyor. İnsanlar gideceği yere zamanında gidemiyor. Çiğli halkı bunları hak edecek ne yaptı?” dedi.
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Sıddık Soysal, Aliağa-Menderes hafif raylı sistem projesinin Çiğli ayağının ilçeyi bir anlamda tecrit eder duruma getirdiğini kaydederek, Çiğli halkının Aziz Kocaoğlu’na verdiği desteğin karşılığının bu olmaması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından bu sorunların çözümü için açlık grevine başlayan Çiğli bağımsız belediye meclis üyesi Önder Özdemir’in grev çadırı ziyaret edildi.
ÇİĞLİ KURBAN SEÇİLDİ
Meclis üyesi Önder Özdemir burada yaptığı konuşmada, “200 bin nüfuslu Çiğli’nin ortasından transit yol geçiyor dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olayla karşılaşılmamıştır. Alalacele yapılan çevre yolu daha ilk senesini doldurmadan 15 vatandaşımızın canına mal olmuştur. Merkezde bulunan esnafın yüzde ellisi iflas etmiştir. Çiğlide yaşayan beş bin dolayında engelli vatandaşımızın karşıdan karşıya sağ salim geçebilmesi için 45 dakika trafikte ilerlemesi gerekiyor. İşte bu sorunlara çare bulana kadar Çiğli merkezinde engelli vatandaşların yararlanabileceği asansörlü üst geçitler yapılana kadar açlık grevine devam edeceğim” diye konuştu. Vatandaşlardan yoğun destek alan eylem çadır önündeki imza metinlerine imza atarak son buldu.
(İzmir/EVRENSEL)




ÖNCEKİ HABER

Soğanlık’ta gençler park istiyor

SONRAKİ HABER

Sendika yöneticilerine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...