07 Nisan 2010 00:00

Askeri operasyonlar artarak sürüyor

DERSİM’de on gün önce başlatılan askeri sevkiyat ve operasyonlar genişleyerek devam ederken, Mazgirt ilçesi kırsalında başlatılan...

Paylaş

DERSİM’de on gün önce başlatılan askeri sevkiyat ve operasyonlar genişleyerek devam ederken, Mazgirt ilçesi kırsalında başlatılan askeri operasyon nedeniyle köylülerin köy dışına çıkamadıkları, kırsal bölgelerde hayvanlarını otlatanların da geri döndüğü öğrenildi.
Bir süredir Bölge illerinin büyük bir kısmını ve sınır bölgelerini kapsayan geniş çaplı askeri operasyon, yığınak ve hareketlilik hız kesmeden sürerken, operasyonlar nedeniyle bir taraftan yeni ölüm haberleri gelirken, askeri hareketlilik yaşamı da olumsuz etkiliyor. Tunceli 4. Komando Tugayından çevre karakollara askeri sevkıyat devam ediyor. Nazimiye, Pülümür, Mazgirt ve Ovacık kırsalına Skorski tipi helikopterlerle komando birlikleri taşınırken, kobra helikopterlerle Buyer Baba, Zel Dağı, Roj Dağı ve Munzur Dağları bombalanıyor. Önceki günden bu yana Mazgirt kırsalında başlatılan askeri operasyon nedeniyle, köylüler köy dışına çıkamıyor. Kırsal bölgelerde hayvanlarını otlatanlar da geri dönmek zorunda kaldı.
Öte yandan Mardin ve ilçelerinde bir hafta önce başlayan askeri hareketlilik de artarak devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren bölgede yoğun bir hava hareketliliği de yaşanmaya başladı. Kırsal kesimlerdeki karakollarda asker sayısı arttırılırken, köylerde ise özellikle gece saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Dün sabah Mardin’in Midyat ilçesinden kalkan askeri helikopterlerin sınır bölgelerine doğru uçtuğu gözlendi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çemen’de sendikalı ilk iş günü

SONRAKİ HABER

OPERASYONLAR NEDENİYLE TARLALARI EKEMİYORLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...