07 Nisan 2010 00:00

İzaydaş’ta işgal devam ediyor

İZMİT Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş’nin (İZAYDAŞ) Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’ndeki...

Paylaş

İZMİT Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş’nin (İZAYDAŞ) Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’ndeki Evsel Katı Atık Paketleme Tesisi’nde çalışan 75 işçi, işten çıkarıldı. Tesiste ayıklama ve paketleme işinde çalışan işçiler, İZAYDAŞ görevlilerinin kendilerine “Artık iş yok, gelmeyin” dediğini belirterek, “Geçtiğimiz cuma gününden bu yana yapacak iş vermiyorlar. Müteahhit firmamız da konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ne işten çıkardılar ne de tazminatlarımızı veriyorlar. Cuma gününden bu yana sabah gelip akşama kadar burada oturup akşam gidiyoruz. Biz işimizi istiyoruz” dedi.
Tesisin müteahhit firması olan Teknik Katı Atık’ın adını açıklamadığı bir yetkilisi de, “Biz bu tesiste ayıklama ve paketleme yapıyoruz. İZAYDAŞ, 31 Mart’ta yaptığı ihaleyi 3 aylığına Albayrak Grubu’na verdi. Bu tesiste yapılan ayıklama ve paketleme işinin ise artık yapılmayacağını ve bu tesisin kapatılacağını söylediler. Biz de ihaleyi alamadığımız için ne yazık ki işçilerimizi çıkarmak durumunda kalacağız. Bizim firma olarak yapacak bir şeyimiz yok. Bundan sonra süreç ne olur bilmiyoruz. Bizim burada karar alma yetkimiz yok’’ dedi.
Eylemlerini sürdürmede kararlı olan işçiler, İZAYDAŞ yetkililerinden açıklama bekliyor. Firma yetkililerin olumsuz cevap vermesine tepki gösteren işçiler, “Muhatap bulamıyoruz” dedi. 23 Ekim 2009’da İzmit Belediyesi tarafından bir ihale gerçekleşmişti. İşçiler yine aynı sorunla yüz yüze gelmiş ve çöp kamyonlarını bir gün boyunca rehin almıştı. (Gebze/EVRENSEL)
Erhan Altıparmak
ÖNCEKİ HABER

2 buçuk ayda 55 kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

AKP’nin gözü adliye emekçilerinin parasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa