08 Nisan 2010 00:00

Kırmızı gömlekliler meclisi işgal etti

TAYLAND’da uzun süredir gösteri düzenleyen hükümet karşıtı, Devrik Başbakan Thaksin Shinawatra yanlısı “kırmızı gömlekliler” olarak bilinen...

Paylaş

TAYLAND’da uzun süredir gösteri düzenleyen hükümet karşıtı, Devrik Başbakan Thaksin Shinawatra yanlısı “kırmızı gömlekliler” olarak bilinen Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Cephesi (UDD) üyeleri dün meclis bahçesini işgal etti.
Başbakanın istifası ve erken seçim talep eden göstericiler, kısa süreliğine meclis bahçesinde kaldıktan sonra dışarı çıktı. Bu arada meclis binasında bulunan milletvekilleri helikopterle bölgeden ayrıldılar.
Başkent Bangkok’un en büyük alışveriş bölgesinin hafta sonundan bu yana kapalı kalmasına yol açan göstericiler, meclisin bahçesinde 20 dakika kadar kaldıktan sonra çekilerek, binanın dışında toplandı. Protestocular, bizzat şahısların, mekanların ve Başbakan Abhisit Vejjajiva’yla bağlantısı bulunanların eylemlerinin hedefi olacağını duyurdu.
Bu arada meclis binasında bulunan milletvekillerinin askeri bir helikopter ile kurtarıldığı bildirildi.
Başkentte 12 Mart’tan bu yana büyük çaplı gösteriler düzenleyen “kırmızı gömlekliler” parlamento feshedilinceye kadar gösterilerini sürdüreceğini belirtiyor.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da şiddetli yağış can aldı

SONRAKİ HABER

Nükleer bombaya ‘şartlı’ hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...