08 Nisan 2010 00:00

Brezilya’da şiddetli yağış can aldı

BREZİLYA’nın Rio eyaletinde, otoyolları nehirlere çeviren ve ülkenin en büyük ikinci kentini felç eden şiddetli yağışlarda 95 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

BREZİLYA’nın Rio eyaletinde, otoyolları nehirlere çeviren ve ülkenin en büyük ikinci kentini felç eden şiddetli yağışlarda 95 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, eyalette dün sabah şiddetini artıran yağışlar nedeniyle toprak kayması olasılığının, 6 milyon nüfuslu Rio kentinde en az 10 bin evi tehdit ettiğini söyledi.
Rio İtfaiyesinden bir yetkili, seller nedeniyle 95 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100 kişinin yaralandığı belirtirken, kurbanların çoğunun, evleri toprak altında kalan, Rio’nun dışındaki gecekondu mahallesinde yaşayanlar olduğunu kaydetti.
Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes, kentte halka evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu ve tüm okulların kapatıldığını açıkladı.
Bu arada, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Brezilyalılardan yağışların durması için dua etmelerini isterken, “Bu, Rio de Jenerio’nun tarihindeki en büyük sel” dedi.
ENDONEZYA’DA DEPREM
Öte yandan, Endonezya’nın Sumatra adasının kuzeyinde etkili olan 7,8 büyüklüğündeki depremden sonra önemli bir hasar meydana gelmezken, halk büyük panik yaşadı. Yetkililer, Sumatra’nın kuzeybatı açıklarındaki Simeulue adlı küçük adada 4’ü ağır 12 kişinin yaralandığını belirtti.
Açe bölgesinde bulunan bu küçük ada Aralık 2004’te Asya’da 220 bin kişinin ölümüne neden olan korkunç tsunami faciasından en çok etkilenen yer olmuştu.
Yerel saatle 05.15’te (TSİ 01.15) meydana gelen deprem yaklaşık bir dakika sürdü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Kırgızistan’da protestoların şiddeti artıyor

SONRAKİ HABER

Kırmızı gömlekliler meclisi işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...