08 Nisan 2010 00:00

TEKEL İŞÇİLERİ GÜÇLÜ 1 MAYIS İÇİN ÇALIŞACAK

ANTAKYA TEKEL İşçileri Komitesi, Emek Partisi (EMEP)Genel Merkez yöneticileriyle bir araya geldi.

Paylaş

ANTAKYA TEKEL İşçileri Komitesi, Emek Partisi (EMEP)Genel Merkez yöneticileriyle bir araya geldi.
EMEP Hatay il binasında gerçekleştirilen ve 15 TEKEL işçinin yer aldığı görüşmeye EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu ile GYK üyeleri Halil İmrek ve Ercüment Akdeniz katıldı.
TEKEL işçilerinin mücadelesinin Danıştay’da alınan kararlara havale edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Köroğlu, sınıf mücadelesinin belirleyici olduğunu dile getirdi. Sendikaların işçi örgütü olduğunu belirten Köroğlu, Ankara’da Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu, bunun TEKEL direnişine zarar vereceğini dile getirdi.
1 Mayıs’ın önemine dikkat çeken Köroğlu, güçlü 1 Mayıs’ın 26 Mayıs genel grevinin de etkili geçmesini sağlayacağını söyledi.
Toplantıda söz alan TEKEL işçileri de 1 Mayıs ve 26 Mayıs’ın sendikalar için varoluş-yokoluş sınavı olacağını ifade ettiler. 1 Mayıs’ın alan tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiğine dikkat çeken işçiler, işçi, işsiz, öğrenci, halkın her kesiminin alanlarda olması gerektiğini vurguladılar. 1 Mayıs’taki birlikteliğin 26 Mayıs genel grevine taşınmasının önemli olduğunu anlatan işçiler, komite oluşturduklarını, bildiri dağıtarak ve toplantılar yaparak halkı aydınlatacaklarını bildirdiler. (Antakya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Elkim Metal işçileri direniyor

SONRAKİ HABER

KESK’İN İL GEZİLERİ BAŞLADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...