08 Nisan 2010 00:00

Türk-İş’in genel sekreteri var mı?

TEK GIDA-İŞ Başkanı Mustafa Türkel’in Türk-İş Genel Sekreterliği görevinden istifa etmesinin ardından boşalan genel sekreterlik koltuğu doldu mu?

Paylaş

TEK GIDA-İŞ Başkanı Mustafa Türkel’in Türk-İş Genel Sekreterliği görevinden istifa etmesinin ardından boşalan genel sekreterlik koltuğu doldu mu?
Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu tarafından IG Metall Sendikası’na gönderilen bir yazıda Pevrul Kavlak, Türk-İş Genel Sekreteri olarak tanıtılıyor.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, gönderdikleri yazıda böyle bir ifade kullanmadıklarını iddia etse de, IG Metall’e giden yazı bunu yalanlıyor.
TÜRK-İŞ GENEL SEKRETERİ
Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, İzmir’de kurulu bulunan ve Birleşik Metal-İş’in örgütlendiği bir işyeri olan Mahle Mopisan’a sonradan girdiği ve üyeliklerin işveren baskısı ile yapıldığını tespit eden IG Metall yöneticilerine bir yazı gönderdi.
IG Metall yöneticilerine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Sevgili Meslektaşlar,
340 bin üyesi ile Türk Metal Sendikası Türkiye’deki en büyük ve güçlü sendikadır. Türk Metal Sendikası’nın Başkanı Pevrul Kavlak aynı zamanda Türk-İş Konfederasyonu’nun Genel Sekreteri’dir. Türk-İş Konfederasyonu Türkiye’deki en büyük sendika konfederasyonudur ve sendikamız Türk Metal de bu konfederasyonun üyesidir. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ETUC ve ITUC’un yönetim kurulu üyesidir. Avrupa sendikal hareketine yakından ilgi duymakta ve IG Metall Sendikası’nın Almanya’nın ve Avrupa’nın önemli ve büyük sendikalarından biri olduğunu bilmekteyiz... Gelecekte benzer durumlarda bizimle irtibata geçerseniz bizlerden daha güvenilir bir bilgi elde edebilirsiniz.”
KAVLAK YALANLADI
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’da konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, IG Metall ile olan ilişkilerini 1999 yılında dondurduklarını ve Mahle ile ilgili olarak gönderdikleri yazıda, dünyada hangi konfederasyonlarla ilişkileri olduklarına konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Bu yazıda kendisinin Türk-İş Teşkilatlanma Sekreteri olarak ifade edildiğini iddia eden Kavlak, genel sekreter ifadesinin kullanılmadığını kaydetti. Kavlak, Almanya’daki bir sendikanın gelip Türkiye’deki işlere karışmasını doğru bulmadıklarını bu yüzden bir kınama yazısı gönderdiklerini ifade etti.
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay ise herkesin eski görevinde olduğunu, görev paylaşımı yapmadıklarını söyledi.
Yedek adayın yönetime çağrılması konusunda 90 gün süre olduğunu belirten Atalay, yönetimde yedek üyenin çağrılmasıyla ilgili konuşmadıklarını, bugün Abant’ta yapılacak olan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun gündeminin de sadece 1 Mayıs olduğunu kaydetti.
Bu konunun muhakkak önümüzdeki günlerde gündeme geleceğini dile getiren Atalay, Türk-İş’in menfaati neyse onu yapacaklarını söyledi.
Görünüşe göre Türk-İş’de yedek üye çağırılıp görev paylaşımı yapılmadığı sürece bu konu tartışılacağı benziyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası seçime gidiyor

SONRAKİ HABER

Ankara valiliği ve emniyetinden ‘sendikacı’ açılımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...