08 Nisan 2010 00:00

Karaoğlan ve Dağ Dicle’de anıldı

DİCLE Üniversitesi öğrencileri, 4 Nisan 2009’da Amara’ya yapılan yürüyüşte hayatını kaybeden Mustafa Dağ’ı ve Mahsum Karaoğlan’ı andılar.

Paylaş

DİCLE Üniversitesi öğrencileri, 4 Nisan 2009’da Amara’ya yapılan yürüyüşte hayatını kaybeden Mustafa Dağ’ı ve Mahsum Karaoğlan’ı andılar.
Fen-edebiyat fakültesi önünde toplanan öğrenciler sloganlarla üniversite hastanesi önüne kadar yürüdüler. ‘Şehit namirin’, ‘Polis dışarı’, ‘Aydınlar, Mahsumlar ölümsüzdür’, ‘Katiller hesap verecek’ sloganlarının atıldığı eylemde öğrencilere hastanedeki vatandaşlar da destek verdi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, geçen yıl Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak isteyen kitleye polisin gerçek mermi ve gaz bombasıyla müdahalesi sonucu Mustafa Dağ’ın ve Mahsum Karaoğlu’nun yaşamlarını yitirdikleri belirtildi. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında bir işlem yapılmadığının belirtildiği açıklamada, geçen yıl ölümleri protesto etmek için başlatılan boykotta 20 üniversite öğrencisinin tutuklandığı hatırlatıldı. Polis ve rektör işbirliğiyle öğrencilere baskı uygulandığının vurgulandığı açıklamada, “Birçok arkadaşımız sınıflardan çıkartılarak, yerlerde sürüklenmiş ve tutuklanmışlardır. 20 arkadaşımız halen tutukludur. Rektör burada öğrenciye sahip çıkması gerekirken polisi öğrencinin üzerine salarak hangi amaçla rektör olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur”denildi. Öğrenciler, yaşamını yitiren arkadaşlarının faillerinin bulunmasını ve yaşamını yitiren arkadaşlarına sahip çıkan ve halen tutuklu bulanan öğrencilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep ettiler.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Patlamanın sorumlusu askeri yetkililer

SONRAKİ HABER

Kızıltepe nere Kıbrıs nere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...