08 Nisan 2010 00:00

KESK’ten Başbakan hakkında suç duyurusu

KESK, TEKEL işçilerinin Ankara’ya geldiği 1 ve 2 Nisan tarihlerinde yaşanan polis şiddetiyle ...

Paylaş

KESK, TEKEL işçilerinin Ankara’ya geldiği 1 ve 2 Nisan tarihlerinde yaşanan polis şiddetiyle ilgili Başbakan, İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Emniyet Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü hakkında, “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Yazılı açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, polisin aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri ve saldırıların insan yaşamını olumsuz etkilendiğini belirterek, vali, emniyet müdürü ve güvenlik şube müdürlerinin görevlerini kötüye kullandıklarını ve yetkilerinin sınırlarını aştıklarını ifade etti. Saldırı emrini bizzat Başbakan’ın verdiğinin basına yaptığı açıklamalardan anlaşıldığına dikkat çeken Şimşek, bu nedenle Başbakan’ın da aynı suçu işlemiş olduğunu vurguladı.
AKP iktidarının eleştiriye, ve demokratik eylemlere tahammül göstermediğini belirten Şimşek, hükümetin polis gücünü “saldırı aygıtına dönüştürdüğünü” dile getirdi. Şimşek bununla yetinmeyen hükümetin, hak arayanlara yönelik idari ve adli soruşturmaların da başlatıldığını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim sistemi haksızlıklarla dolu

SONRAKİ HABER

AKP desteklenince suç olmuyor da...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...