08 Nisan 2010 00:00

Eğitim sistemi haksızlıklarla dolu

EĞİTİMİN her geçen gün daha da paralı olduğu ülkemizde, dershaneler ise bu ‘rant’ın en önemli parçası.

Paylaş

EĞİTİMİN her geçen gün daha da paralı olduğu ülkemizde, dershaneler ise bu ‘rant’ın en önemli parçası. Kayseri’de 3 gün sonra sınava girecek olan Uğur Dershanesi öğrencilerine, eğitimin niteliğini, ÖSS’yi ve dershane borcu yüzünden intihar eden Semih’i sorduk.
“Okullarda aldığımız eğitim yeterli değil” diyen dershane öğrencileri Hakan ve Diyadin okul ve dershanenin bir arada yürümesinin de çok zor olduğunu söylüyorlar. Fethiye’de intihar eden yaşıtlarını daha önce duymadığını söyleyen Nihat ise, “Milli Eğitim Bakanlığı, eğitime ve öğrencilere yeterli katkıyı sağlayamadığı için bu haldeyiz” diyerek intihardan bakanlığın sorumlu olduğunu söylüyor.
SORUN YARIN BİTMEZ
Devlet okullarında da çok fazla para toplandığından yakınan Münevver Aslan “Aidat parası her okulda farklı ve çok fazla. Böyle olmaması lazım” şeklinde konuşuyor. Aslan, eğitimin paralı olmasının haksızlıkları da beraberinde getirdiğini düşünüyor. ÖSS’nin her yıl değiştirilmesinin öğrencileri daha fazla bunalttığına değinen Özlem Çakır ise, üniversiteyi kazansalar dahi, ne yapacaklarının şüpheli olduğunu ifade ediyor. Üniversite öğrencilerinin de harç paralarıyla mağdur olduğunu arkadaşına hatırlatan Çakır, eğitimin sorunlarının ÖSS’yi kazanınca da bitmeyeceğini düşünüyor. Özlem ve Münevver, “Ne yapmalıyız?” sorumuza ise, “Yakın zamana kadar haklarımızın ne olduğunu dahi bilmiyorduk, bize bir şey öğretmiyorlar” şeklinde cevap veriyorlar. (Kayseri/EVRENSEL)
Barış Topci
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

KESK’ten Başbakan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...