09 Nisan 2010 00:00

Kayseri işçileri şölene hazırlanıyor

Geçen yıllarda birçok işçi toplantısına ev sahipliği yapan Kayseri bu kez de işçi şölenine hazırlanıyor.

Paylaş

Geçen yıllarda birçok işçi toplantısına ev sahipliği yapan Kayseri bu kez de işçi şölenine hazırlanıyor.
“Tartışmasını da biliriz eğlenmesini de” diyerek bu şöleni hazırladıklarını söyleyen işçiler, örgütlenmeleri için bu gibi etkinliklerin de gerekli olduğunu söylüyorlar.
Geçtiğimiz yıl yüzlerce işçi olarak bir araya geldiklerini söyleyen şölen tertip komitesi; yapılan toplantıların sonucu olarak ortaya çıkardıkları ve hazırlığından mektupların toplanmasına kadar kendi emekleri ile çıkardıkları İşçinin Gündemi/Kayseri gazeteleri ile bu şölene daha güçlü hazırlandıklarını bildirdi.
Şölene hazırlık için sendikalaşma ve örgütlülük deneyimlerinin anlatılacağı bir tiyatro oyunu da hazırlayan mobilya işçileri, kendi yaşamlarından olayları sunacaklarını söyleyerek salona gelen tüm işçi kardeşlerimize de örgütlenmenin iyi bir şey olduğunu anlatacaklarını ifade ettiler.
ANTEP’TEN ÇEMEN İŞÇİLERİ DE GELECEK
25 Nisan’da yapılacak şölenlerinin iyi geçmesi için ciddi bir hazırlık içinde olduklarını belirten şölen tertip komitesinden Ağaç-İş İl Temsilcisi Şükrü Saim ve diğer işçiler; “Yer tuttuk. Tüm kardeşlerimizi sorunlarımızı konuşmaya, çözümleri ortaklaştırmaya ve Kayseri’de işçinin sesini duyurmaya davet ediyoruz” diyerek ayrıca Evrensel ve Hayat Televizyonu’ndan tanıdıkları ve kazanımlarını paylaşmalarını istedikleri Gaziantep’ten Çemen Tekstil işçilerini de şölenlerine davet ettiklerini aktardılar.
Toplantılarında işçi kürsüsü de olacağını aktaran işçiler, işçilerin yanında yer alan mücadeleci sendikacılar ve hukukçuların da salonda yer alarak işçilerin sorularını cevaplayacaklarını belirterek işçinin katılımı için çağrılarını yineledi.
İŞÇİNİN GÜNDEMİ ÖZEL SAYISI
Toplantılarının oluşması için on binlerce işçi ile buluşan yerel işçi gazetelerinin bu kez Şölen özel sayısı gibi planlandığını aktaran işçiler ve Saim, 20 civarında işyerinden işçi arkadaşlarımızla mart ayında yaptıkları toplantının ardından işçi mektuplarını topladıklarını ve gazeteleri için yazılar yazıldığını söylediler.
İşçinin Gündemi özel sayısının bu günlerde çıkacağını ve on binlerce işçiye ulaşması için fabrika işçilerinin de seferber olacağını ifade eden şölen tertip komitesi ve gazete sorumluları, “Güçlü bir iş çıkarmamız gerekir” diyorlar.
Bu toplantılarının 1 Mayıs öncesi olmasının da önemli olduğunu aktaran işçiler; “İşçi bayramımıza da en güçlü katılımı bu vesileyle sağlayacağız. Kendi pankartlarımız ve taleplerimizle meydandaki yerimizi de alacağız” dediler. (Kayseri/EVRENSEL)


ASGARİ ÜCRET REFERANDUMA GİTSİN

İşçi şölenine hazırlık kapsamında mart ayındaki işçi toplantımızda kamuoyuna önerilen imza standının da açılacağını söyleyen ve sendikalaşan mobilya işçileri; “Anayasa, Balyoz gibi gündemlerle işçilerin kafasının karıştırılıp yedeklenmesini de istemiyoruz. İşçi aç, işsiz, yoksulluk diz boyu. Bu durumda biz de diyoruz ki samimiyetlerini anlayalım siyasilerin. O zaman gelin önce işçi hakları ve asgari ücret yükseltilsin talebini referanduma sunalım” diyerek “Kayseri Meydanı’nda 10-20 Nisan tarihleri arasında açılacak imza standına destek verelim” çağrısında bulundular.
Yakup Aslandoğan
ÖNCEKİ HABER

‘Abant’ta cinayet!’

SONRAKİ HABER

BU ‘ATEŞ’ MUDURU YAKAR!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...