09 Nisan 2010 00:00

Halkı görmeyenin karşısında olacaklar

TUZLA Aydınlı, Konaşlı Mahallesi’nde 30 yıldır çözülmeyen imar sorunu için mahalle halkı İstanbul Büyükşehir...

Paylaş

TUZLA Aydınlı, Konaşlı Mahallesi’nde 30 yıldır çözülmeyen imar sorunu için mahalle halkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’ne dilekçelerle başvurmaya hazırlanıyor.
Konaşlı Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği ile mahalle muhtarlığının öncülüğünde yapılan halk toplantısında yerel seçimlerde halka söz veren AKP’li belediye göreve çağrıldı. 2 yıl önce imar sorununun çözüldüğü yönünde propaganda yapıldığına dikkat çeken mahalle halkı, artık imar sorununun çözümü için söz değil iş istediklerini belirttiler.
SORUN TEK DEĞİL
Yapılan toplantıda mahallede birçok sorun olduğuna dikkat çeken mahalle halkı imar sorununun çözülmemesi durumunda diğer sorunların devam edeceğini söylediler. Belediyenin imar sorununu bilinçli olarak çözmeyerek halkı oyaladığını kaydeden mahalleliler, yol, altyapı, sağlık ocağı, ulaşım, alt ve üst geçit, kaldırım, baz istasyonu gibi sorunlarının da devam ettiğini ifade ettiler.
TEKNOPARK PLANI
Toplantıda konuşan Ko naşlı Güzelleştirme Derneği Başkanı Cemal Aslan mahalleyle ilgili çirkin oyunlar oynandığını belirtti. Mahallenin 3 kademeli istimlak çalışması ve 250 bin hektarlık alanın teknoparka dönüştürülmek istendiğini söyleyen Aslan, İTEP projesinin Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduğu bilgisini verdi.
Tuzla Belediyesi’nin İnternet sitesinde Konaşlı Mahallesi’ni mesire alanı olarak gösterdiğine de dikkat çeken Aslan, üstelik planda Konaşlı’nın tek yeşil alan olarak gösterildiğin kaydetti. Mahalleye geleceklerini yatırdıklarını söyleyen Aslan, yapılan oyunları boşa çıkarmak için tüm anayasal haklarını kullanacaklarını ve mücadele edeceklerin söyledi.
20 YILDIR AYNI ZİHNİYET
Mahalle Muhtarı Hakkı Uzunyayla, 20 yıldır AKP ve onun temsil ettiği zihniyetin bölgede iktidar olduğunu hatırlatarak, halkın taleplerinin dikkate alınmasını istedi. Mahalle komitesi oluşması gerektiğini söyleyen Uzunyayla, her hafta Tuzla Belediyesi’ndeki halk günlerine mahalle halkı olarak katılacaklarını ve toplanan imzalar ve dilekçelerle bu sorunu belediyenin gündeminden çıkarmayacaklarını kaydetti. Uzunyayla halka hizmet eden partinin yanında, halkı görmezden gelenin ise karşısında olacaklarını ifade etti.
HALKIN PSİKOLOJİSİNİ BOZUYORLAR
Mahalle Sakinlerinden Orhan Boral seçim öncesi verilen sözlere ilişkin tek bir çalışma yapılmamasını eleştirdi. Mahalle halkı olarak imarlarının artık çıkmasını istediklerini söyleyen Musa Aydoğdu, Konaşlı’nın işsizler mahallesine dönüştüğünü; üstüne yaşanan bu sorunların halkın psikolojisini bozduğunu belirtti.
Eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin iki yıl önce gelip ‘Oy verirseniz imar sorununu çözeceğim’ dediğini söyleyen Yücel Tosun, “Hem Belediye hem onun yandaşları şimdi nerelerdeler, neden halkın karşısına çıkmıyorlar?” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)
Erdem Geyik
ÖNCEKİ HABER

Enkazdan demir toplama yarışı

SONRAKİ HABER

‘Abant’ta cinayet!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...