09 Nisan 2010 00:00

‘YGS sürgünleri’ ÖSYM’den açıklama bekliyor

KIZILTEPE’de kitle örgütleri, sınav yerleri KKTC, Edirne, Trabzon gibi yerler olarak belirlenen öğrencilerin mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

KIZILTEPE’de kitle örgütleri, sınav yerleri KKTC, Edirne, Trabzon gibi yerler olarak belirlenen öğrencilerin mağdur edilmesine tepki gösterdi.
Kitle örgütleri, 11 Nisan’daki Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrencilerin sınav giriş yeri olarak KKTC’nin yanı sıra bir çok uzak yeri belirlemesine ilişkin Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Eyleme KESK Şubeler Platformu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi Müdürü Nurullah Tunç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın “Kızıltepe’deki öğrenciler şamata koparttı” sözlerine tepki göstererek, ÖSYM’den tatmin edici bir açıklama ve özür beklediklerini söyledi. Kızıltepe Eğitim Sen Temsilcisi Aslan Öner, yapılan uygulama yüzünden birçok öğrencinin sınava dahi giremeyeceğini hatırlatarak, mağdur olan öğrencilerin bir sonraki sınavlarda bir kez daha mağdur olmamalarını istedi. Açıklamanın ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. (MARDİN)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’te Anayasa savaşları!

SONRAKİ HABER

KIŞLADA BİR ŞÜPHELİ ÖLÜM DAHA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...