09 Nisan 2010 00:00

TEB’den eczacıların PKK’ye ilaç gönderdiği haberlerine tepki

BÖLGEDEKİ eczacıların ‘PKK’ye ilaç gönderdiği” yönünde basında yer alan haberlere tepki gösteren...

Paylaş

BÖLGEDEKİ eczacıların ‘PKK’ye ilaç gönderdiği” yönünde basında yer alan haberlere tepki gösteren Türk Eczacılar Birliği (TEB), “Adeta linç kültürünü besleyen bu tür haberlerin sistemli bir şekilde artış gösteriyor olması bizleri endişelendirmektedir” açıklamasında bulundu.
TEB, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt ve Şanlıurfa’da eczacıların “PKK’ye ilaç gönderdiği” iddiasıyla yapılan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Eczacıların kaçakçı değil, insan sağlığına hizmet veren uzmanlar olduklarına vurgu yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: “Henüz soruşturma aşamasında olan ve gerçekliği kanıtlanmamış bu iddiaların basına yansıması karşısında çok ciddi kaygılarımız ortaya çıkmaktadır. Birincisi, bu tür asılsız ve tam olarak araştırılmadan yapılan haberler her şeyden önce, mesleğimizin hem itibarını, hem adını kötülemekte, hem de saygınlığını zedelemektedir. İkinci kaygımız ise, hastalarımızın tedavi sürecinden etkilenecek olmalarıdır. Çünkü bilinmelidir ki, hastaların tedavi aşamasında en güvendiği kişiler olan eczacıların ve hekimlerin böylesi kirli bir oyunun parçası haline getirilmesi, en fazla hastalarımızı tedirgin edecektir.”
“Tüm bölgeyi kapsayan ve mesleğini onuruyla yerine getiren tüm meslektaşlarımızı töhmet altında bırakan ve adeta linç kültürünü besleyen bu tür haberlerin sistemli bir şekilde artış gösteriyor olması bizleri endişelendirmektedir” denilen açıklamada, bütün iddiaların bir ihbar mektubundan ibaret olduğuna dikkat çekildi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖĞRETMENE YARGISIZ CEZA

SONRAKİ HABER

Samsun’da KKKA virüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...