09 Nisan 2010 00:00

ÖĞRETMENE YARGISIZ CEZA

Katıldığı basın açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve dersteyken öğrencilerinin gözü önünde götürülerek ifadesi alınan Suruç Endüstri Meslek Lisesi Fizik Öğretmeni...

Paylaş

Katıldığı basın açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve dersteyken öğrencilerinin gözü önünde götürülerek ifadesi alınan Suruç Endüstri Meslek Lisesi Fizik Öğretmeni Aydın Göktaş’ın, hakkında açılan soruşturma ve davalar sonuçlanmadan Suruç Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işine son verildi.
İşine son verilmesine gerekçe olarak Kars Kafkas Üniversitesi’nde öğrencilik yaptığı dönemde katıldığı basın açıklamaları gösterilen Göktaş, ayrıca “Demokratik Çözüm ve Barış Grupları”nı karşılamada yer aldığı ve Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin’in tutuklanmasını protesto eden kalabalıkta bulunduğu gerekçeleri de gösterildi. Polislerin gelip öğrencilerinin yanında dışarı çıkartıp ifadesinin alındığını belirten Göktaş, uygulamanın hiç bir hukuksal dayanağının olmadığını söyledi. Hakkında açılan davanın sonuçlanmadığını, buna rağmen işine son verildiğini ifade eden Göktaş, mahkeme bitmeden suçlu olarak kabul edilemeyeceğini ve herhangi bir yaptırıma tabi tutulamayacağını belirtti. Göktaş, kendisine verilen cezanın, ders verdiği çocuklara da verildiğini dile getirdi.
‘ÖĞRENCİLERİME VERECEK CEVAP BULAMADIM’
“Dersteyken TEM polisleri gelip beni dışarı çıkardı ve ifademi aldı” diyen Göktaş, öğrencilerin yanına döndüğünde onlara verecek cevap bulamadığını anlattı.
Göktaş’ın işine son verilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, sözleşmeli, ücretli öğretmenlik adı altında güvencesiz, kadrosuz çalıştırmanın bir sonucu olarak arkadaşlarının işten atıldığını belirtti.
Dehşet, Göktaş’ın 657 sayılı devlet memurları kanunun getirdiği kısıtlama ve engellemelere tabi olmadığı halde, kanun hükümlerine göre cezalandırıldığını belirterek, “Arkadaşımız demokratik haklarını kullanmıştır. AKP Hükümeti sendikasız, kadrosuz, güvencesiz çalıştırmayı esas alarak, çalışanları kendisine biat eder konuma getirmek istiyor. İktidarın verdiği avantajları kullanıp, kendisi gibi düşünmeyenleri mağdur etmektedir” dedi. (Şanlıurfa/DİHA)

70 BiN ÖĞRETMEN ATANACAK
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenin kadroya geçişini sağlayacak kanun taslağını Bakanlar Kurulu’na sundu. Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı ile ilgili toplantı Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıda yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçişi için hazırladıkları kanun taslağına Maliye Bakanlığı’ndan onay geldiğini aktaran Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, son sözü Bakanlar Kurulu’nun söyleyeceğini vurguladı.
Toplantıda yeni eğitim yönetmeliği de ele alındı. (ANKARA)
Murat Çiftçi
ÖNCEKİ HABER

Okulda taciz iddiası!

SONRAKİ HABER

TEB’den eczacıların PKK’ye ilaç gönderdiği haberlerine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...