10 Nisan 2010 00:00

Moğollar adil bölüşüm istiyor

MOĞOLİSTAN’da halk, yeraltı kaynaklarından hak talebiyle ayaklandı.

Paylaş

MOĞOLİSTAN’da halk, yeraltı kaynaklarından hak talebiyle ayaklandı. Muhalefet, meclisin feshedilmesini isteyerek, açlık grevine gideceğini bildirdi.
Hükümet karşıtları, Başkent Ulan Bator’da çadır kurarak, ülkenin yeraltı kaynaklarının herkese eşit olarak dağıtılmasını isterken, muhalifler ise, bu konuda referandum kararı alınıncaya kadar açlık grevine gitme tehdidinde bulundu.
Asya’daki en zengin bakır rezervine sahip ülke olan Moğalistan’da bakırın yanı sıra bol miktarda kömür, çinko, demir ve altın çıkarılıyor.
GÜRCÜ MUHALEFETİ: BİZ DE AYAKLANIRIZ
Kırgızistan’daki ‘renkli devrim’e karşı başlayan halk ayaklanması, benzer süreçleri yaşayan Gürcü muhalifleri de harekete geçirdi. Gürcistan muhalefet liderleri, taraftarlarının gözaltına alınmaya devam edilmesi durumunda, Kırgızistan’da ayaklanan muhalefet gibi kendilerinin de sokağa çıkabileceği tehdidinde bulundu.
Rus Ria Novosti haber ajansı, Tiflis’te dün sabah saatlerinde yolu bloke etmeye çalışan sekiz göstericiyi polisin göz altına aldığını duyurdu. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’ye seslenen eski başbakanlardan Adaletli Gürcistan Hareketi Lideri Zurab Nogaydeli ve Halk Partisi lideri Koba Davitaşvili, muhalefete dokunmaları durumunda bunun iktidarlarının sonu olacağı uyarısında bulundu.
Muhalefet açıklamasında, “Kırgızistan’da ayaklanmalar muhalif liderlerin tutuklanmasının ardından gerçekleşti. Eğer Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ya da İçişleri Bakanı Vano Merabişvili muhalefetin temsilcilerine tekrar dokunursa, Kırgızistan’da ne olmuşsa aynısı olur. Bu, iktidarlarının sonunu getirir.” ifadelerine yer verdi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Tayland’da televizyon binası işgal edildi

SONRAKİ HABER

Netanyahu’nun nükleer korkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...