12 Nisan 2010 00:00

‘Yemek yiyemeyenler’ boykota hazırlanıyor

KOCAELİ Üniversitesi öğrencileri, yemek fiyatlarına yapılan zamlar ve akıllı kart uygulamasına karşı bir kez daha yemekhane boykotuna hazırlanıyor.

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi öğrencileri, yemek fiyatlarına yapılan zamlar ve akıllı kart uygulamasına karşı bir kez daha yemekhane boykotuna hazırlanıyor. Geçtiğimiz dönem başında üniversite yönetimi yemekhanede ‘akıllı kart’ kullanımını zorunlu tutmuş ve kart kullanmayan öğrencilerin yemek fiyatını 4 lira olarak belirlemişti.
Umuttepe Kampüsü’nde her gün 6 bin öğrenciye yemek hizmeti veren üniversitede, kartı kullanmak için en az 10 lira yüklemek gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde yemekhanenin kamulaştırılması için imza toplayan öğrenciler, hazırlık ve Umuttepe kampüslerinde ise yemek ücretlerini boykot etmişlerdi. Öğrenciler şimdi daha büyük bir boykota hazırlanıyor. Kendilerine “Yemek yiyemeyen öğrenciler” adını veren bir platform kuran öğrenciler, 8 Nisan’da Umuttepe ve hazırlık kampüslerinde kol ve kulüplerin de katıldığı bir toplantı yaparak eylem takvimi belirlediler. Bugün ve yarın yemekhane önünde ve sınıflarda el ilanları dağıtacak olan öğrenciler, ‘akıllı kart’ uygulamasının kaldırılmasını, yemek fiyatlarının düşürülmesini, yemekhaneye sabah kahvaltısı konulmasını istiyorlar. Çarşamba günü boykot yapma kararı da alan platform, çalışmalarını sürdürecek.
Toplantıya katılan hukuk öğrencisi Duygu Kurt, “Yemek ücretsiz olmalı ama bırakın ücretsiz olmayı, fahiş fiyatlarla yemek yiyoruz ” diyor. Farklı fiyat uygulamasına da değinen Kurt, yapılanın adaletsiz olduğunu belirtiyor. Boykot için ilişkide olduğu kulüplerle konuştuğunu ve haber verdiğini söyleyen Kurt, “Yemek sorununda öğrencilerin ideolojisi olmamalı” diye konuştu.
Hukuk Kulübü yöneticilerinden Müge Orhan ve Ekrem Kaya, boykotun etkili olması için çalışacaklarını söyleyerek, “Üyelerimize ve diğer fakültelerdeki öğrencilere dağıttığımız bültenimizde, yemekhane boykotunu duyuracağız. Ayrıca her bir üyeye mail yoluyla ulaşıp tek tek gördüğümüz herkese anlatacağız, geriye sadece boykota katılım kalıyor” dediler.
SINIF SINIF DOLAŞIYORLAR
Kadın Çalışmaları Kulübü Üyesi Leyla yıldız, boykot için herkese ulaşılması gerektiğini, Kadın Çalışmaları Kulübü olarak üyelerine ulaşacaklarını ve boykotu güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Hazırlık kampüsünde boykot çalışmalarına katılan Didem Çelik hazırladıkları el ilanlarını sınıflarda dağıtarak boykota çağrı yaptıklarını anlattı. Öğrencilerin çoğunun kendilerine destek verdiğini belirten Çelik, boykotun başarılı geçeceğine inandığını söyledi. Rektörlüğün öğrencilerin talebine kulak tıkamaması gerektiğini belirten Çelik, çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
Asena Akarsu - Tuba Akkurt
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da öğrenciye ‘paso’ gözaltısı

SONRAKİ HABER

Sınav sistemine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...