12 Nisan 2010 00:00

Emekçilerin bayramında talepler dile getirilecek

DOKUZ Eylül Üniversitesi öğrencileri emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs’ın kısıtlama olmaksızın kutlanmasını istiyor.

Paylaş

DOKUZ Eylül Üniversitesi öğrencileri emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs’ın kısıtlama olmaksızın kutlanmasını istiyor. 1 Mayıs’da kendilerinin de talepleriyle alanda olacaklarını bildiren öğrenciler, birliği sağlamanın önemli olduğunu söylediler.
Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda görüştüğümüz öğrencilerden Serhat Avcı, 1 Mayıs denilince aklına polis ve ‘yaygara’nın geldiğini dile getirdi.
İşçilerin alanlarda ortak söylemler etrafında birleşmeleri ve kendi belirledikleri temsilcilerin onların kararlarını dile getirmeleri gerektiğini düşündüğünü ifade eden Serhat, “Ayrıca işçilerin amacı kendi taleplerini hükümete duyurmak olduğu halde Taksim’in bu denli gündeme gelmesini doğru bulmuyorum” dedi.
Özkan Ataş, Taksim’in işçilerin gözünde bir simge olduğunu belirterek, sadece alanlarda değil çalışılan her yerde mücadele verilmesini istedi.
Tuğba Koçak ise, 1 Mayıs’ta polislerin uyguladığı orantısız şiddete tepki gösterdi. Bu 1 Mayıs’ın tatil olduktan sonra kutlanan ilk 1 Mayıs olduğuna dikkat çeken Koçak, “Bu bir kazanımdır. Bence 1 Mayıs büyük bir coşkuyla tüm fikir gruplarına ait insanların, emekçilerin birleşip kutladığı bir gün olmalı. Bu vesileyle TEKEL işçilerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
Tuğçe Vergül de, 1 Mayıs’ın işçi ve emekçilerin bayramı olduğunu belirttikten sonra, “Aslında bunu sadece TEKEL ve TARİŞ işçilerinin direnişi olarak düşünmemeliyiz. Şu anda sadece onlar göz önünde olsa da bugün bu direnişe destek vermek, diğer işçi ve kamu kuruluşunda çalışan insanların da haklarını savunmak olarak görüyorum” dedi. Vergül, ülkemizdeki tüm vatandaşların bu 1 Mayıs’ı desteklemesi gerektiğini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)
Özge Tok - Alican Tabel
ÖNCEKİ HABER

İşçi vinç ile profil arasına sıkıştı

SONRAKİ HABER

Belediye işçilerine şubelerden destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...