12 Nisan 2010 00:00

Bakırcılar’da işçiler alanda olacak

1 MAYIS’ın bu yıl daha büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Bakırcılar sanayi sitesi işçileri, “Tüm saldırılara karşı, hak gasplarına karşı sesimizi ...

Paylaş

1 MAYIS’ın bu yıl daha büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Bakırcılar sanayi sitesi işçileri, “Tüm saldırılara karşı, hak gasplarına karşı sesimizi yükseltmek ve kendi bayramımıza katılmak için alanlara geleceğiz ve tüm işçilerin gelmesini isteyeceğiz” diyerek sınıf kardeşlerine çağrı yapıyorlar.
Tekstil işçisi Necat Kaya, şu sözlerle çağırdı işçileri 1 Mayıs alanına: “1 Mayıs bizim günümüz, biz de işçiyiz, alanda olacağız. Geçenlerde Esenyurt belediyesi’nden atılan işçilerin mitingi vardı, afiş ve bildiriler bize ulaştı, biz de katıldık. Yürüyüş koluna yetişemedik, alana geldik. İşçilerin birbirine bağlı olması, kenetlenmesi çok güzel. Belediye başkanına karşı birleşmişler, biz de patronlara karşı birleşelim, kendi bayramımıza katılmazsak niye yaşıyoruz?”
ÇALIŞTIRILIYORLAR
Aras Kargo işçisi Levent Sönmez, kutlayamamaktan şikayetçi: “1 Mayısları kutlayamıyoruz, evet bizim bayramımız ancak kutlayamıyoruz. Bütün resmi bayramlarda ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kalıyoruz, patronlar çalıştırıyor. İşe gelmezsek hemen işten atılmakla yüz yüze kalıyoruz. 1 Mayıs resmi tatil olmasına rağmen izin verilmiyor, çünkü her şey patronların ihtiyaçlarına göre belirlenmiş. 700 TL ücret alıyoruz, onu da parça parça veriyorlar, sabah 8 akşam ne zaman iş biterse ancak dönebiliyoruz...”
Tekstil işçisi Mücella Direk, katılım konusunda sadece patronları değil işçi kardeşlerini de eleştiriyor: “1 Mayıs işçi bayramı, ancak işçiler bunun farkında değil, çünkü haklarını bilmiyorlar. Sadece izin olması yetmez, yasal olması yetmez, bunun uygulanması lazım. Patronlar her bayramda iş varsa işçileri çalıştırıyorlar. Onlar için işçinin ve bayramının önemi yok. Tabii ki 1 Mayıs’a katılmamız lazım, ancak bunu koşullar belirliyor.”
Bir diğer tekstil işçisi İbrahim Altuntaş, “Yaşadığımız sorunların ortadan kalkmasının yolu hepimizin birleşmesinden geçiyor” diye çağırıyor işçileri. (İstanbul/EVRENSEL)
Özgür Bulan - Sabri Çetinkaya
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Emekçilerin birliği için çalışma yürütecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...