12 Nisan 2010 00:00

Diyarbakır’da Alternatif Medya Atölyesi

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Gönüllü İletişim Koordinatörlüğü’nün, Mezopotamya...

Paylaş

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Gönüllü İletişim Koordinatörlüğü’nün, Mezopotamya Sosyal Formu ve Sivil Toplumları Geliştirme Merkezi ile birlikte hazırladığı Diyarbakır’da Alternatif Medya Atölyeleri programı başladı.
Alternatif medya içerikli atölyelerle medyanın siyasal ve toplumsal olaylar karşısında olması gereken duruşu ele alınacak. 9 hafta sürecek olan program, 60 kişiden oluşan iki ayrı grupla hafta sonları Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılacak. Alternatif Medya Atölyeleri, konu başlıklarına göre deneyimli akademisyen ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek. Atölyenin ilk konusu olan Medya ve Toplum konusunda Günlük Gazetesi Ankara Temsilcisi Hüseyin Aykol, dünyadaki gazetecilik deneyimleri, Türkiye ve bölgedeki gazeteciliğin süreçlerini ele aldı.
Atölye hakkında bilgi veren Sümerpark Gönüllü İletişim Koordinatörü Fırat Düzgün, “Alternatif medya üretecek STK’ların araç ve becerilere kavuşmalarına destek olmak yaklaşımından yola çıkan atölyenin, alternatif ve bağımsız gazeteciler arasındaki ağını güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Düzgün, görsel ve yazılı medyada halkın ihtiyaç ve taleplerini esas alan bir yayıncılık anlayışını yaygınlaştırmak için seminer ve toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Yaygın medyanın bölgeye yaklaşımında hakim olan statükocu ve hakim anlayışların ülkenin her iki yakasında yarattığı algıların, toplumsal odaklı sorunların derinleşmesine ve adeta kronik vakalara dönüşmesine neden olduğunu dile getiren Düzgün, “Bölgenin siyasal ve toplumsal içerikli haberleri başta olmak üzere en basit olaylar dahi politik saiklerle yayınlanmaktadır. Kadın içerikli haberler, çocuk içerikli haberler medya etiğinden uzak bir şekilde, politik saiklerle verilmektedir” dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

Metin’in izinden gidiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...