13 Nisan 2010 00:00

1 Mayıs’a kitlesel katılacağız

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP), 10-11 Nisan tarihlerinde parti meclisini topladı.

Paylaş

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP), 10-11 Nisan tarihlerinde parti meclisini topladı. Yayınladığı sonuç bildirgesinde yaptıkları toplantıyı değerlendiren BDP, anayasa değişikliği, 1 Mayıs ve 14 Nisan konularındaki değerlendirmelerini açıkladı. BDP, tüm gücüyle 1 Mayıs’ı kitlesel kutlama kararı aldı.
KİTLESEL KATILIM
BDP, Türkiye’de maden ocaklarında işçilerin canları hiçe sayılarak ölüme gönderildiğinin, milyonlarca insanın bir tek ekmek bulamadan günü geçirmeye çalıştığının altını çizerek, yaklaşan 1 Mayıs’ın özel bir yaklaşımla ele alınmasını istedi. 1 Mayıs’a en üst düzeyde katılımın ve kitleselliğin sağlanması için yoğun bir çalışma içinde olunacağı vurgulanan bildirgede, “İstanbul 1 Mayıs’ının Taksim’de kutlanması için demokratik baskının yoğunlaştırılması” kararı ifade edildi.
AKP’NİN ANAYASASI
Bildirgede, anayasa paketi, “Sorun alanlarını teğet geçen bir anayasa ve yasa değişikliği, demokrasi getirmek bir yana, toplumdaki demokrasi ve yeni anayasa taleplerini aşındıran kurnazca bir yaklaşım olarak ortaya çıkmaktadır” diye değerlendirildi. Değişikliğin Türkiye toplumunun evdeki, sokaktaki, okuldaki ve işyerindeki yaşamını doğrudan değiştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedeflemediğinin altı çizilen bildirgede, anayasa değişikliği “AKP’nin anayasası” olarak tanımlandı.
SİYASİ TUTUKLAMALAR
Partililerine yönelik siyasi tutuklamalara karşı, tutuklamaların başladığı 14 Nisan’da başta Diyarbakır olmak üzere bütün kentlerde demokratik tepki yürüyüşleri organize edileceği belirtilen bildirgede, “Aradan geçen bir yıllık zamana karşın halen hiçbir arkadaşımızın iddianamesinin bile hazırlanmamış olması kabul edilemez” denildi.
OPERASYONLARA KARŞI CANLI KALKAN
Son dönemlerde artan askeri operasyonlar ve askeri yığınaklar konusunun “büyük bir kaygıyla” izlediği belirtilen bildirgede, “olası çatışmaları ve ölümleri önlemek için en üst düzeyde duyarlılık gösterileceği, gerekirse çatışma bölgelerine gidilerek savaşın fiilen durdurulacağı” vurgulandı. Bildirgede, “Yeniden çatışmaları körüklemekten devletin nasıl bir çıkar umduğunu halkımızın takdirine sunuyoruz” denildi. Ayrıca olası operasyonlara karşı da “canlı kalkan” olma kararı alındı.
(Ankara/
EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Asıl sorun olmayanlar!

SONRAKİ HABER

PAKETTE PAZARLIK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...