13 Nisan 2010 00:00

SAKINCALI BALONLAR SAHiPLERiNE ULAŞIYOR

5 YAŞINDAKİ Öykü’nün cezaevlerine gönderdiği balonlar, sahiplerine ulaşmaya başladı.

Paylaş

5 YAŞINDAKİ Öykü’nün cezaevlerine gönderdiği balonlar, sahiplerine ulaşmaya başladı.
Şair-Yazar Adil Okay’ın 5 yaşındaki kızı Öykü’nün cezaevlerine gönderdiği balonlar, sakıncalı bulunarak bazı tutsaklara verilmemişti. Bunun üzerine ‘Devlet balonlarımı geri ver’ kampanyası başlatan Okay’a, başta İHD olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiden destek gelmiş; BDP Milletvekili Akın Birdal da, TBMM’ye soru önergesi vermişti. Yaşananlar, gazetemizde “Devlet balondan korkar mı?” başlığıyla duyurulmuştu.
Balonları sakıncalı bulan cezaevi yönetimleri bir açıklama yapmadı, ancak tutsaklardan gelen mektuplar, balonların sahiplerine ulaştığını ortaya koydu. Daha önce balonları almaları engellenen bazı cezaevlerindeki tutsaklar, Adil Okay’a gönderdikleri mektuplarla balonları aldıklarını bildirdiler. Adil Okay, balonları almayan tutsakların da mahkemeye başvurduklarını açıkladı.
Cezaevlerinden gelen son mektupları gösteren Adil Okay, tutsakların balon sevincini ifade etmekte zorlandığını söyledi. Okay, balonun, tutsaklara gönderilmiş olmasından dolayı artık ‘özgürlük’ ifadesi olarak adlandırıldığını belirtti. “Bu tutsaklara mektup-kartpostal yollarsanız içine balon veya papatya koymayı unutmayın” diyen Okay, balon almaları engellenen tutsak sayısı bitene kadar kampanyayı sürdüreceklerini ifade etti.
TUTSAKLARIN BALON SEVİNCİ
Tutsaklar, balonlara kavuşmanın sevincini gönderdikleri mektup ve resimlerle dile getirdiler.
Sakıp Hazman: “Bu hafta sana ‘acil’ tarafından bir faks yollamıştım ya, bugün balonuma kavuştum. Bizim odadaki kocaman ‘çocuklar’ şişirip oynamak istediler. Daha vermedim onlara. Önce iyice bir inceliyoruz. Niye mi? Çünkü 18 yıldır hiç böyle bir nesne görmemişiz.”
Resul Kocatürk: “Balonu alınca sevinçten nasıl havaya zıpladığımı baştaki resimde de görürsün zaten. Balonla biraz oynadıktan sonra korumaya aldık ve senin mücadelen sonucu tecridi delerek bize kadar ulaşmayı başaran, bu temelde ‘özgürlük sembolü’ olmayı da hak eden balonumuzu, hücrede gözümüzün önünde olacak bir yere astık.”
(Mersin/EVRENSEL)
Kadir Baziki
ÖNCEKİ HABER

Korucu katliamında 44 kez müebbet istendi

SONRAKİ HABER

KARDEŞLiĞE PROVOKASYON

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...