13 Nisan 2010 00:00

‘Kırmızılılar’dan tabutlu protesto

TAYLAND’da hükümet karşıtı “Kırmızı Gömlekliler” olarak bilinen muhalif grup, dün başkent Bangkok sokaklarında boş tabutlarla gösteri düzenledi.

Paylaş

TAYLAND’da hükümet karşıtı “Kırmızı Gömlekliler” olarak bilinen muhalif grup, dün başkent Bangkok sokaklarında boş tabutlarla gösteri düzenledi. Kırmızı gömlekliler, hafta sonu gösterilerde ölenleri protesto ederken, hükümetin istifasını talep eden çağrılarını yeniledi.
Devrik Başbakan Thaksin Shinawatra yanlısı Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Cephesi (UDD), geçtiğimiz hafta sonu güvenlik güçleri ile çatışmalardaki ölümleri protesto için boş tabutlarla sokaklarda yürüdü. Tabutların üstlerine ölen kişilerin fotoğrafları konulurken, üzerleri çiçeklerle süslendi.
21 KİŞİ ÖLDÜ
Tayland’da cumartesi günü güvenlik güçleri ile kırmızılı göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 21 kişi ölmüştü. Olayların, ülkede son 25 yılda yaşanan en kanlı politik gösteriler olduğu bildiriliyor.
Bangkok’ta uzun süredir gösteri düzenleyen kırmızılılar, Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva’nın istifasını ve erken seçimlerin yapılmasını talep ediyor. Tayland’da son bir aydır aralıksız gösteriler düzenleyen “Kırmızı Gömlekliler”, geçtiğimiz günlerde parlamentonun bahçesine ve devlet telekomünikasyon binasına girmişti. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında ilk çatışmalar geçtiğimiz hafta yaşanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

ABD askerlerinden itiraflar

SONRAKİ HABER

‘ABD, insanları değil askeri üssü düşünüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...