14 Nisan 2010 00:00

Saldırılara karşı birleşmeliyiz

Emek Partisi Ümraniye İlçe Örgütü, Topağacı Mahallesi’nde mahalle halkıyla birlikte bir halk toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Emek Partisi Ümraniye İlçe Örgütü, Topağacı Mahallesi’nde mahalle halkıyla birlikte bir halk toplantısı gerçekleştirdi. Sivas-Hafik Kıraathanesi’nde gerçekleşen toplantıya, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Emek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Necati Kotan, “İşsizlik, yoksulluk ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı nasıl mücadele edelim?” diyerek açtığı toplantıda, mahalle halkının birçok sorununu ortak olarak dile getirmesi gerektiğini belirterek, “Birlikte mücadele etmeliyiz. Biz birlikte mücadele etmekten başka bir yol görmüyoruz. Taleplerimizi örgütlü bir mücadeleyle dile getirebiliriz ve ancak öyle kazanırız” dedi.
‘PATRONLAR KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ’
Toplantıda söz alan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, dünyada yaşanan bir kriz olduğunu ama bundan kimin etkilendiği sorusunu sormak gerektiğini belirterek, “Krizin sonuçlarını hep birlikte izliyoruz ve krizin etkisi soframıza her gün daha çok yansıyor. Öte yandan, zenginler daha çok zengin oldu. Krizi fırsata çevirdi. Her geçen gün kapitalist sistem daha da vahşileşiyor” dedi.
Halkın kendisine güvenmesi ve kendisinin iktidar olması gerektiğini vurgulayan Topçu, “78 gün boyunca Ankara’da TEKEL işçileri direnirken hükümet 4-c’yi allamak pullamak zorunda kaldı ama işçiler, tüm emekçileri birleştirerek kazandı. TEKEL işçileri bizi kölece çalışma koşullarına karşı mücadeleye çağırıyorlar, birlikte güvencesiz çalışma koşullarına karşı birleşmeye çağırıyorlar. Türkiye’nin dört tarafında sendikasız, sigortasız, güvencesiz iş yaşamı var. 12 saat çalışıp asgari ücrete mahkum ediliyoruz” dedi.
Kendi kuşağının daha şanslı olduğunu, hiç olmazsa iyi kötü iş bulabildiklerini dile getiren Topçu, “Şimdi iş bulmak da zor, güvenceli iş bulmak daha da zor. Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs’ta insanca yaşamak için, güvenceli yaşam için alanlara çıkalım. İşçi sınıfının gücünü alanlara taşıyalım” diye konuştu.
BİRLİK NASIL SAĞLANACAK?
Toplantıda, tapu sorunlarından Alevi açılımına kadar birçok konuya değinen katılımcılar, “Birlik nasıl sağlanacak?”, “Partiler bu birliğe nasıl katkı sunacak” sorularını yönelttiler. Soruları cevaplayan Topçu, partilerin bir araç olduğunun, asıl olanın bu araçları kullanarak işçilerin birliğini sağlamak olduğunun altını çizerek, “Evrensel gazetesi, Hayat Televizyonu, işçilerin emekçilerin araçlarıdır. Bizler bu araçları kullanarak ve güçlendirerek birliğimizi de güçlendiririz” dedi.
Toplantıya katılan ve söz alanlardan Mustafa Kılıç, sorunun yukarıdan başladığını, demokrat ve emek yanlısı partilerin bir araya gelerek daha güçlü bir örgütlenme göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, başka türlü bu gidişatın değişmeyeceğini söyledi.
Bir diğer katılımcı Fethi ise “Hepimiz emekçiyiz; emeklisi, köylüsü, işçisi 40 milyonuz, emekçi olanların emekleri için mücadele etmesi gerek” diyerek, bir araya gelmede yaşanan güvensizlikten bahsetti. Toplumun sindirildiğine, duyarsız hale getirildiğine vurgu yapan Fethi, herkesin bu kötü ve zor koşullara karşı topyekün 1 Mayıs’a katılması gerektiğini ifade etti.
DİRENİNCE OLUYORMUŞ!
20 yıldır Ümraniye Belediyesi’nde çalışan Ali Kılıç, toplumun ezen ezilen olarak ikiye ayrıldığını belirterek, özellikle ‘80 darbesinin insanları bu hale getirdiğini vurguladı. Kılıç, TEKEL işçilerinin mücadelesinin kendilerine çok şey öğrettiğini, asıl olanın buradan ilerlemek olduğunu söyleyerek, “Demek ki direnince çok şey oluyormuş” dedi.
Avni İpek ise “DSP, CHP sol mu? İş güvencesi yasasına ne diyor?” diyerek başladığı konuşmasında, milli gelirin eşit dağıtılmadığına, AKP Hükümeti’nin hayatı emekçilere zehir ettiğine vurgu yaptı. “AKP açılım maçılım diyerek halkı oyalıyor ve samimi değil” diyen İpek, asıl olarak işçilerin ve emekçilerin, yani kendilerinin bu saldırılar karşısında birleşmesi gerektiğini söyledi.
Vartolular Dernek Başkanı Hıdır Yavuz ise bu tip toplantılarda sorunları enine boyuna konuşmak gerektiğini, sadece konuşmakla da kalmayıp “sorunlara karşı nasıl mücadele ederiz”i de konuşmak gerektiğini belirterek, “Emekçilerin tek şansı kendilerini iktidara taşımaktır” dedi. AKP’nin her mahallede temsilcilikleri olduğunu, yapmak istediğini bunlar aracılığıyla yaptığını dile getiren Yavuz, her seçim döneminde iyinin kötüsünü aramaktan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Mahallenin birçok sorunu olduğunu, bunların başında da kentsel dönüşüm projesi adı altında evlerinin yıkılmakla karşı karşıya olmasının geldiğini söyleyen Yavuz, birleşmekten ve yan yana gelmekten başka çareleri olmadığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
Mehmet Aydoğdu
ÖNCEKİ HABER

‘Tüm Vücut Bilgisayarlı Tomografi yasağı doğru’

SONRAKİ HABER

İstanbul’da bilirkişi operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...