14 Nisan 2010 00:00

Referandumun engellenmesi protesto edildi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından önceki hafta Ayvalık’ta yapılmak...

Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından önceki hafta Ayvalık’ta yapılmak istenen referandum oylamasının polis tarafından engellenmesi protesto edilip suç duyurusunda bulunuldu.
8 Mart Perşembe günü ,Ayvalık Devlet Hastanesi’nde Kamu Hastane Birlikleri için yapılan referandum oylaması Kaymakamlık’tan izin alınmadığı gerekçesi ile polis tarafından engellenmişti. Meclis’te bekleyen yasaya karşı pazartesi günü Ayvalık Devlet Hastanesi önünde yeniden referandum oylaması yapıldı. SES Balıkesir Şube Örgütlenme Sekreteri Birsen Seyhan perşembe günkü engelleme ve korku salma girişimlerine karşın yeniden yapılan referandum oylamasına katılımın daha kitlesel olmasına dikkat çekti.
Oylama öncesi bir basın açıklaması yapan SES Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Karadağ; çıkarılmak istenen ve sağlığı piyasalaştırmanın son bir adımı olacak Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile Hastanelerin A-B-C-D gibi kategorilerde sınıflandırılarak halkın sağlık hizmetlerine erişiminin ancak paraları kadar olacağını vurguladı. Sendikal faaliyetlerine yönelik antidemokratik tutum ve baskıların mücadelelerini asla engelleyemeyeceğine dikkat çeken Karadağ, yaşanan tüm hukuksuzluk ve baskılara rağmen demokratik,yasal ve meşru mücadelelerinin süreceğini vurguladı. Önceki hafta referandum oylamasının engellenmesini protesto eden Karadağ faaliyetlerini engellemeye çalışan yerel idarecilerle kolluk güçlerinin tutumlarına karşı savcıları göreve çağırdı. (Balıkesir/EVRENSEL)
C.Saffet Yılmaz
ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Astarcıolu istifa etti!

SONRAKİ HABER

Şirketlerin eli hastaların cebinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...