14 Nisan 2010 00:00

Okmeydanı’nda metrobüs durağı çilesi

AVCILAR söğütlü çeşme arası sefer yapan metrobüs hattında bulunan Okmeydanı durağını kullananlar...

Paylaş

AVCILAR söğütlü çeşme arası sefer yapan metrobüs hattında bulunan Okmeydanı durağını kullananlar Örnektepe,Fetihtepe,Mahmut Şevket Paşa ve Piyalepaşa Mahallelerinde oturanlar. Metrobüsü kullananlar durağa gidebilmek için her gün yaklaşık 500 metre mahallenin konumuna göre 1km’yi bulan mesafeyi sabah akşam yürümek zorunda kalıyorlar.
Özellikle akşam saatlerinde hava karardığında metrobüs durağı ile mahalleler arasındaki ıssız bir parktan geçmek zorunda kalanlar gasp, taciz gibi tehlikeli olaylarla karşılaşabiliyorlar.
DURAĞA GİDEN YOL TEHLİKELİ
Bu konuda görüşlerini aldığımız Okmeydanı’nda çalışan Yüksel Çalışkan,durağa gitmek için çok yürümek zorunda kaldığını, yolun tehlikeli ve ışıklandırmanın yetersiz olduğunu söyleyerek durağın Örnektepe köprüsü altına taşınabileceğini belirtti.
Genellikle akşamları metrobüsü kullandığını söyleyen Güllü Yavuz durağın evinden çok uzak olduğunu ve parktan geçmenin tehlikeli olduğunu söyleyerek “Kızım da metrobüsü kullanıyor. O eve gelene kadar endişe yaşıyorum”diye konuştu.
ÖRNEKTEPE KÖPRÜSÜNE TAŞINSIN
Parkta daha önce tecavüz olaylarının yaşandığını söyleyen Ayşe Gül metrobüsle iş yerine daha rahat gidebildiğini fakat bütün bu sorunlar yüzünden iki aktarma yaparak otobüsü tercih ettiğini belirtti. Metrobüs yapılınca bazı otobüslerin kaldırıldığını belirten Gül, hem metrobüse mecbur bırakıldıklarını hem de tehlikeli ve uzak bir yoldan geçmek zorunda kaldıklarını söyleyerek Örnektepe köprüsünün altına taşınmasının daha anlamlı olacağını söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Başak Deniz
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Astarcıolu istifa etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa