14 Nisan 2010 00:00

Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası CRR’de!

SOVYET Radyosu’nun ilk senfoni orkestrası ve dünyanın en iyi orkestralarından biri olarak kabul edilen ...

Paylaş

SOVYET Radyosu’nun ilk senfoni orkestrası ve dünyanın en iyi orkestralarından biri olarak kabul edilen Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, 16-17 Nisan’da Cemal Reşit Rey’de! Orkestrayı, efsanevi şef Vladimir Fedoseyev yönetecek.
2010 yılında, 80. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, Prokofiev’den Romeo & Juliet Süiti, Şostakoviç’den 10 No’lu Senfoni, Çaykovski’den Kuğu Gölü Grand Süiti ve 4 No’lu Senfoni’yi seslendirecek.
ÖĞRENCİLERE ATÖLYE ÇALIŞMALARI
16 Nisan Cuma günü gerçekleşecek konser öncesi İstanbul’daki konservatuvar ve akademi öğrencilerine yönelik bir atölye çalışması (workshop) düzenlenecek. Bu atölye çalışmasında, genç müzisyenler, klasik müzik dünyasının duayenlerinin provalarını izleme ve şef Vladimir Fedoseyev’le sohbet etme olanağı bulacak.
L.Stokovsky ve G.Agendrot, L.Mazel ve K.Mazur, E.Mravinsky ve K.Tsekki, S.Richter, D. Oistrakh, A.Nezhdanova, S.Lemeshev, I.Arkhipova, L.Pavarotti, N.Gyauriv ve M.Freni Tchaikovsky gibi dünyaca ünlü müzisyenleri tarihinde barındıran Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, V.Tretiyakov ve G.Kremer, violonist Y.Bashmet, piyanist O.Maisenberg, E. Leonskaya ve violonselist A.Knyazev gibi farklı kuşaklardan müzisyenlerle de buluşuyor.
1930 yılında Sovyet Radyosu'nun ilk senfoni orkestrası olarak kurulanMoskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, Viyana Musikverein's Gold Hall'a ikinci kez konser vermek üzere davet edilen ilk Rus orkestrası olmuştur.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Zorla evden çıkartıp yıktılar

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...