15 Nisan 2010 00:00

Hükümetin tutumu saldırıya zemin hazırladı

AHMET Türk’e yönelik saldırı, dün ve önceki gece de birçok kurum ve kişi tarafından kınandı.

Paylaş

AHMET Türk’e yönelik saldırı, dün ve önceki gece de birçok kurum ve kişi tarafından kınandı.
Diyarbakır Demokrasi Platformu, saldırıya dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ya sev ya terk et’ ve ‘Tek dil, tek millet’ gibi mesajlarının, ülkede milliyetçi atmosferin gelişmesine hizmet ettiğinin kaydedildi
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Omurtak Caddesi üzerinde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, saldırıyı protesto etti. BDP Bursa İl Örgütü, semt garajı önünde Ahmet Türk’e yönelik saldırıyı kınamak için basın açıklaması yaptı.
İstanbul’un Sancaktepe ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde de saldırıları kınamak için bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüş yaptı. Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Karayolları Mahallesi’nde yapılan yürüyüşün ardından maskeli bir grup, İETT otobüsüne molotofkokteyli attı. Kars ve Hatay’ın Dörtyol ilçesinde de saldırı kınandı.
Van’ın Başkale ilçesinde esnaf, kepenklerini kapatarak saldırıyı protesto etti. Kale Mahallesi’nde bir araya gelen bir grup polis, havaya ateş açarak müdahale etti. Van Barış Anaları İnisiyatifi de, dernek binasında düzenlediği basın toplantısıyla Türk’e saldırıyı kınadı. (HABER MERKEZİ)



ÖNCEKİ HABER

Çemen işçileri Öz İplik-İş önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

BIRAKIN KARDEŞLİK YEŞERSİN!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa