15 Nisan 2010 00:00

YÖK’ÜN YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BAŞBAKANLIK’TA

YÖK’ün hazırladığı yatay geçiş yönetmelik taslağına göre açık ve uzaktan öğretimde okuyan öğrenciler, belli ...

Paylaş

YÖK’ün hazırladığı yatay geçiş yönetmelik taslağına göre açık ve uzaktan öğretimde okuyan öğrenciler, belli koşullarla üniversitelerin normal öğretim programlarına yatay geçiş yapabilecek. Bir üniversitedeki programlar arasında da yatay geçişe izin verilecek.
YÖK, üniversitelerde yatay geçişleri düzenleyen yönetmelik taslağına şon şeklini vererek, Başbakanlığa gönderdi. Önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasındaki her türlü yatay geçişi düzenleyen taslağa göre farklı üniversitelerin diploma programları veya aynı üniversite içindeki diploma programları arasında yatay geçiş yapılabilecek. Aynı üniversitede diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime, kontenjan sınırlaması olmadan yatay geçiş yapılabilecek. İkinci öğretimden ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş izni verilecek. Açıköğretim veya uzaktan öğretim programları ile örgün öğretim yapan programları arasında yatay geçiş hakkı tanınıyor.
İkinci öğretim programlarından açık veya uzaktan eğitim programlarına yatay geçiş imkanı sağlanacak. Açık veya uzaktan öğretim diploma programları arasında da yatay geçiş izni veriliyor, ayrıca örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için not ortalamasının 100 üzerinden 80 olması gerekiyor. Ya da öğrencinin kayıt olduğu yılın merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması şartı aranacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Baydemirler yolunu buldu!

SONRAKİ HABER

HES’lerin çevreye zararını düşünen yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...