15 Nisan 2010 00:00

Körfez Döküm’de kriz kadrolu işçiyi vurdu

KOCAELİ’nin Dilovası ilçesinde bulunan Körfez Döküm Fabrikası’ndan kriz gerekçesiyle işten atılan 100 işçi, fabrikaya dava açtı.

Paylaş

KOCAELİ’nin Dilovası ilçesinde bulunan Körfez Döküm Fabrikası’ndan kriz gerekçesiyle işten atılan 100 işçi, fabrikaya dava açtı.
21 Mart’ta işten atılan işçilerden biri, “İş yok diyerek çıkarttılar bizi, 40-45 tane sözleşmeli işçi almışlardı. İşten atılanların ise hepsi eski kadrolu işçiler. Ben 2007’den beri çalışıyordum. 1200 lira brüt maaşım var, sözleşmeli işçiler ise asgari ücret alıyor” dedi.
5 yılını dolduran işçilerin yıllık izinlerinin 21 güne, yol ve kömür parasının 2 katına çıktığını anlatan işçiler, “Bizi çalıştırmak patronun işine gelmiyor” dediler. Kriz döneminde fabrika önüne 6 katlı bina dikildiğini söyleyen başka bir işçi, şöyle devam etti: “Öyle bir binayı 50 sene çalışsam dikemem. Patronun art niyetli olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden dava açtık.”
Sözleşmeli olarak çalışan bir işçi ise “Arkadaşlarımız işten atıldıktan sonra sanki işler birden açıldı, akşamları fazla mesaiye kalıyoruz, ama akşam fabrikada üretim olmamış gibi gösteriyorlar. Kart basıyoruz sonra tekrar kart basmadan sabaha kadar çalışıyoruz” dedi. Şu anda fabrikada 130 civarı işçi kaldığını belirten sözleşmeli işçi, şunları söyledi: “Fabrikada kalanların çoğu sözleşmeli, fabrikada an en fazla 15 işçi kadrodadır.”
(Kocaeli/EVRENSEL)
Barış Kara
ÖNCEKİ HABER

Kitlesel 1 Mayıs çağrısı

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...