15 Nisan 2010 00:00

BELEDiYE iŞÇiLERi KARARLI

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlı şirketlerde, 11 Şubat’ta başlayan toplu iş sözleşmesi...

Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlı şirketlerde, 11 Şubat’ta başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde 7 oturum yapıldı ve 60 günlük yasal süre, 12 Nisan’da sona erdi. Yaklaşık 7 bin işçiyi kapsayan süreçte, İSPARK AŞ’de Belediye-İş Sendikası’nın yetkisi yok sayılmaya çalışıldı. İBB ve bazı ilçelerde uyuşmazlık tutanakları tutulurken, Belediye-İş’te örgütlü işçiler, işverenin dayattığı işten çıkartılmanın kolaylaşmasını sağlayan maddelerin altına imza atmayacaklarını duyurdu.
Büyükşehir belediye işçileri dün Aksaray’dan Saraçhane’de bulunan İBB önüne yürüyerek kararlılıklarına dikkat çekti. Yürüyüşe, işten çıkarılan itfaiye işçileri ile Esenyurt Belediye işçileri de katıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüşte, işten çıkarılan işçilerin geri alınması istendi.
‘GÜVENCESİZLİĞE TESLİM OLMAYACAĞIZ’
İBB önünde işçiler adına açıklama yapan Belediye-İş 1 No.lu Şube Başkanı Cafer Serdar Özkul, işten çıkartmalara dikkat çekerek, “Hak aramayı siyaset yapıyorlar’ diye halka şikayet edenler,
4-b’yi 4-c’yi, İŞKUR üzerinden alınan ve kamuda çalıştırılan binlerce insanı güvencesiz köle düzeninde çalıştırmayı demokrasiyle bağdaştıramazlar” dedi. Belediye şirketlerinde üniversite mezunlarının uzmanlık vasfı verilerek sendikaya üye olmaları ve TİS’den faydalanmalarının engellenmeye çalışıldığını vurgulayan Özkul, şöyle konuştu:
“Çalışma ve yaşam koşullarımızın giderek daha da ağırlaştığı, asgari ücretin açlık sınırında olduğu, aldığımız maaşın yoksulluk sınırının altında kaldığı, daha ucuz ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırmak için var güçleriyle çalışma yaşamına saldırıların arttığı bir ortamda, kimse teslim olacağımızı beklemesin.”
‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’
İnsanca yaşanacak ücret belirlenmesini isteyen Özkul, “TİS’in masada müzakerelerle bitirilmesinden yana olduklarını tekrarlarken, kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi, işverenin dayattığı işten çıkartılmanın kolaylaştırılmasını sağlayan maddelerin altına imzamızı atmayacağımızı bir kez daha söylüyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Arızlılı depremzedeler saldırıya öfkeli

SONRAKİ HABER

Posta çalışanlarına kuralsız çalışma dayatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...