15 Nisan 2010 00:00

Evrensel Kültür kapakları sergisi açıldı

BU YIL yirminci yaşını kutlayan Evrensel Kültür dergisinin kapak sergileri, Eskişehir’de açıldı.

Paylaş

BU YIL yirminci yaşını kutlayan Evrensel Kültür dergisinin kapak sergileri, Eskişehir’de açıldı. Yirminci yıl etkinliği çerçevesinde Evrensel Kültür dergisi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Evrensel Kültür Dergi Kapakları” sergisi, Espark Alışveriş Merkezi’nde Eskişehirlilerle buluştu. Sergiye, ilk gününde Eskişehirliler büyük bir ilgi gösterdiler.
Evrensel Kültür Dergisi ve Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu’nun da katıldığı serginin açılışı öncesinde, Aydın Çubukçu’nun “Yerelden Evrensele Kültür” adlı söyleşisi yapıldı. Tepebaşı Kültür Evi’nde yapılan ve dinleyiciler arasında çok sayıda akademisyen, şair, yazar ve sendikacının bulunduğu söyleşide, Çubukçu; “Evrensel Kültür dergisinin kapakları birinci sayısından itibaren özeldir. Evrensel Kültür dergisinin kapakları, dayandığı felsefi temel ve anlatmaya çalıştıklarıyla her zaman farklı olmuştur” dedi. Çubukçu, daha sonra konuşmasında evrensel kültür kavramının ne kadar önemli olduğunu ve düşünceye biçim verme kavramlarını, hazırladığı resimlerle birlikte dinleyicilere anlattı.
Söyleşinin ardından Espark Alışveriş Merkezi’nde serginin açılışı yapıldı. Açılışa, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Aydın Çubukçu ile birlikte sergilenen dergi kapaklarını dolaşan Ataç, resimlerle ilgili olarak Çubukçu’yla sohbet etti. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerle ilgili görüşlerini aldığımız Ataç, Evrensel Kültür dergisinin kültür ve sanat alanında önemli bir boşluğu doldurduğunun altını çizerek, “Yirmi yıldan bu yana büyük bir azim ve hevesle çıkan bu dergi, farklı ve olması gerekeni yansıttığı için önemlidir. Bizler de Tepebaşı Belediyesi olarak yirmi yıldır yayın hayatını sürdüren bu dergiye, böyle bir etkinlik yapmamızın çok olumlu olacağını düşündük. Tüm Eskişehir halkını, buraya gelerek bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.
Espark giriş katında yer alan sergi, 18 Nisan Pazar gününe kadar, bir hafta boyunca açık olacak. Etkinlikler çerçevesinde de 16 Nisan Cuma günü saat 17.30’da KESK çok amaçlı salonunda, Evrensel Kültür Dergisi Yazı İşleri Müdürü Nuray Sancar ve Kapak Tasarımcısı Fahrettin Erdoğan, “Bu kapağın altında kültür var, bu kapağın altında dünya var” adlı söyleşide, Eskişehirlilerle birlikte olacaklar. (ESKİŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

SONRAKİ HABER

Arızlılı depremzedeler saldırıya öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...