15 Nisan 2010 00:00

Günter Grass ve Yaşar Kemal İstanbul’da buluşuyor

DÜNYACA ünlü iki edebiyat ustası Günter Grass ile Yaşar Kemal ve dört Avrupalı yazar, Türkiye-Almanya Kültür Forumu Sözcüsü ...

Paylaş

DÜNYACA ünlü iki edebiyat ustası Günter Grass ile Yaşar Kemal ve dört Avrupalı yazar, Türkiye-Almanya Kültür Forumu Sözcüsü Osman Okkan ve Oyuncu Memet Ali Alabora’nın moderatörlüğünde edebiyat meraklılarıyla bir araya geliyor! Buluşma, Goethe Enstitüsü’nün “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de-Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesinin İstanbul etkinlikleri kapsamında, bugün saat 15.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek.
Türkiye’nin 24 kentini ziyaret eden projenin, 8 ülkeyi kapsayan Avrupa turuna başlamadan önceki son durağı İstanbul’da, Günter Grass ve Yaşar Kemal bir sohbet gerçekleştirecekler. Edebiyatın iki dev ismi, toplumsal değişimlerin edebiyattaki yansımaları ve bu yansımaların okuyucuda bıraktığı etkiler üzerine görüşlerini katılımcılarla paylaşacaklar.
“Avrupa Edebiyatı Türkiye’de-Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli şehirlerini ziyaret eden Avrupalı yazarlar Monika Maron, Alek Popov, Attila Bartis ve Stefan Brijs de bu özel Edebiyat Buluşması kapsamında bir araya geliyor. Oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek tartışmada, edebiyat ve toplumsal değişimler üzerine fikirlerini paylaşacak olan yazarlar, Türkiye’de edindikleri kişisel izlenimleri de edebiyat severlere aktaracaklar.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

KÜLTÜR KÖPRÜLERİ PROGRAMI

SONRAKİ HABER

Bölünmekle birleşmek arasında ‘Cellatlar ve Soytarılar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...