16 Nisan 2010 00:00

Belediye işçileri destek bekliyor

BELEDİYE-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri, 8 aydır direniyor.

Paylaş

BELEDİYE-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri, 8 aydır direniyor. İşçiler, belediye yönetiminin saldırılarının yanı sıra ekonomik zorluklara da göğüs geriyorlar. Bu süre içinde sendikalarının merkezinden ve diğer sendikalardan yeterli desteği göremediklerini söyleyen işçiler, direnişin başarıya ulaşması için dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yaptılar.
İşçilerden Hüseyin Manav, ilk günkü kararlılıklarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. “Mücadelemizde genel merkezimiz gerekli desteği bize sunmadı. Sadece 3 kez destek verildi ilk başlarda. Sonrasında maddi ve manevi desteklerini göremedik. 8 ay boyunca genel başkanımız bir kez dahi gelip ziyaret etmedi bizi. 28 Mart’ta binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledik, genel başkanımızı da bekledik ama gelmedi” diyen Manav, direnişin başarısının tüm sendikaların kazanımı olacağını, bu nedenle herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.
Fatih Albayrak ise direnişe başladıkları günden bu yana başta TEKEL olmak üzere tüm işçi mücadelelerinin yanında olduklarını ama aynı desteği göremediklerini kaydetti. Türk-İş’in kendilerine somut destek vermesini isteyen Albayrak, direnişi çok zor koşullarda sürdürdüklerini ve desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. “Merkezden 3 kez maddi destek geldi, sonra destek verilmedi. Şubemizin (Belediye-İş 2 No’lu Şube) olanaklarıyla direnişimizi sürdürüyoruz” diyen Albayrak, diğer sendikaları ve şubeleri destek vermemeleri nedeniyle eleştirdi.
Doğan Kadar da Belediye-İş Genel Merkezi’nin daha fazla destek vermesini istedi. “Biz sendika üyesi olduk ve bu sebeple atıldık. Dolayısıyla verdiğimiz sadece bizim mücadelemiz değil. Bütün sendikalarımız desteklemeli” diyen Kadar, kendilerinin ellerinden geleni yaptığını, ama direnişin daha etkili olması için sendikaların desteğinin şart olduğunu kaydetti. Kadar, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’u direniş yerine beklediklerini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emirali Şimşek:Gerçek işsizlik daha yüksek

SONRAKİ HABER

TARİŞ işçisi için yarım zafer!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...